Azért 300 millió erre is elment

.

Hiába omladozik a verőcei templom, úgy tűnik, hogy jelentős hátrányt jelent egy térségnek, ha a fideszes képviselőnek fogalma sincs a környékről. Merthogy Verőcén pályázati, azaz állami pénzből nem az egyébként sokak által látogatott templom újult meg, hanem egy kilátót építettek az egykori római védvonalnak arra a pontjára, ahol egykoron a Duna bal partját pontonhíd kötötte össze a Szentendrei-szigettel.

A helyiek nemcsak a Duna-parti fák kivágását kifogásolták a projekttel kapcsolatban, de azt is, hogy az elkészült förmedvénynek nem sok köze van feltételezhetően az egykori építményhez. Sokkal inkább egy csirkeketrechez hasonlít.

.

Elfújta a szél

.

A március 10-11.-i szélvihar egy újabb problémára is rávilágított, mégpedig a létesítmény ótvar kivitelezésére. Ha Rétvárin és emberein múlt volna a Római Birodalom védvonalának kialakítása, akkor soha az életben nem terjeszkednek tovább Róma határainál, mivel a védelem szétveréséhez haderő nem, csupán egy nagyobb széllökés kellett volna. Rétvári és csapata képes volt ugyanis összehozni egy olyan tákolmányt, amit egy erősebb szélfújás feltépett, veszélyeztetve ezzel a 12-es út forgalmát. Helyben már mémesítik is:

Mindenki tegye fel magának a kérdést: még hány tízmillót fognak haveri zsebekbe csurgatni a további munkálatokért, hogy aztán kiálljanak és az eredetileg kiszámlázott összeg töredékét érő „munkára” verjék a mellüket? Ha egyszer meg tudják végre csinálni.