Nem épül az új szakrendelő, de a régi felújítására sincs pénz

.

Két hónapja a váci kórház főigazgatója jelentette be, hogy idén megkezdődik a rendelőintézet felújítása. Mint a Váci Hírnök akkor megírta, ez a tájékoztatás azért volt furcsa, mert a szakrendeléseket magába foglaló épületet bontásra ítélték azon tervekben, amelyek az új rendelőintézet felépítésére készültek. Ez az a komplexum, amelyre már 6 éve van kormánydöntés, de Rétvári Bencéék még egy kapavágásig sem jutottak el.

A Váci Hírnök januárban a kórház vezetőjét is megkérdezte a felújításról, ő azonban semmilyen választ nem adott. Urbán Edina március elején egy, a szerkeszesztőségünkhöz is eljutott közadatkérésre már kénytelen volt válaszolni, és bevallotta: egyetlen forintról sem tud, mely az általa két hónapja főigazgatói körlevélben beharangozott szakrendelő felújítására szánnának.

Kérdésekre adott további írásos tájékoztatása szerint, a kórháznak arról sincs fogalma, hogy melyik szakaszban mit újítanának fel, mint ahogy azt sem tudják, hogy melyik szakasz mikor kezdődik és végződik. A főigazgatónak arra sincs adata, hogy a felújításra hány forintot költenek, és arra sem, hogy milyen forrásból.

.

A főigazgató és Rétvári Bence is hallgatott

.

De nem csak a váci Jávorszky Kórház főigazgatója hallgatott újságírói megkeresésre, lapunk korábban hiába kereste meg a váci térség országgyűlési képviselőjét – Rétvári Bence is hallgatott. Az egészségügyért felelős minisztérium államtitkára nem érezte szükségét elmagyarázni az átvert választóinak azt, hogy belátható időn belül miért nem épül meg az új váci rendelőintézet.

Jól látható tehát, hogy a kormánypártok még saját ígéreteikkel sem hajlandók/tudnak elszámolni. Az egyelőre biztosnak tűnik, hogy 2018, 2022 után 2026-os kampány során  is a váci rendelőintézettel verheti át már eddig is sorozatosan megvezetett választóit, ellátás viszont az ígéretek ellenére továbbra sem lesz az új épületben, mivel az nem készül el. És mint kiderült, a mai lerobbant épület felújításáról még a kórház sem. tud érdemleges információt.

Pedig pénz korábban is lett volna a beruházásra. Az itt olvasható cikkünkben írtunk arról, hogy Rétvári pénznyelő embereihez pár év alatt hárommilliárd forint érkezhetett, amelyet részben a képviselő választási kampányában használtak fel – többek között a politikus népszerűsítésére. Rétvári a választási ígéretek betartása helyett azonban kormányával együtt rekordszinten emelkedő élelmiszerárakat hozott és eltörölte családok százezrei számára a rezsicsökkentést.