A pápalátogatásra hivatkozott, hiába volt már hivatalos himnusz is

.

Az áprilisi pápalátogatás különösen jól jött a Fidesz-KDNP-s álkeresztényeknek, hiszen egy-egy nagy esemény mindig kiváló alkalmat jelent arra, hogy a saját zsebeikbe csurgassanak közpénzmilliókat. Miért pont a katolikus egyházfő látogatásából ne csináljanak üzletet? – gondolhatták és már be is indult a pénzfialtató agyroham.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia már bemutatott egy dalt, amelyet a pápalátogatás hivatalos himnuszává neveztek ki. Rétvári és az általa felkért közpénzleső rendszerpártiak ezután jöttek ki még pluszban egy „fohásszal”. Haszna és értelme a hasonló projekteknek nem sok van, és ezen még a meghívott sztárelőadók sem tudnak segíteni.

A dalról Rétvári a bemutatón a Telex beszámolója szerint azt mondta:

„A dallal közvetíthető az az öröm amiatt is, hogy Ferenc pápa mennyire tiszteli a magyarok keresztény hitét, a nemzet megtartó erejét, amit az egyházfő ki is fejezett.”

Amikor a boltban toljuk a bevásárlókocsit a csillagokig hatoló összegeket mutató árcédulák mellett, akkor jusson eszünkbe az alkalmatlan fideszes gazdaságpolitika miatt 2-3-szorosára drágult élelmiszerek láttán: ott a fény az alagút túlsó oldalán! Ugyan a hónap végén már kenyérre se nagyon futja, de legalább tudjuk, hogy a közpénzes fohász majd segít.

Mindeközben Szádoczki Imre váci Fidesz-elnök és csapata lelki feltöltődést vár a brancsuk által demens vénembernek nevezett Ferenc pápa magyarországi látogatásától. Szádoczki jelezte is, hogy részt vesz a Kossuth téri szentmisén. Ha komolyan kereszténynek hiszik magukat, a megtisztulást érdemes lehet az alábbi parancsolatok betartásával elkezdeni:

VII. NE LOPJ!

VIII. NE HAZUDJ, MÁSOK BECSÜLETÉBEN KÁRT NE TÉGY!

X. MÁSOK TULAJDONÁT NE KÍVÁND!