Leleplezte saját főnökeit a helyi Fidelitas-elnök propagandaoldalának adott interjúban a váci Fidesz elnöke. Szádoczki Imre azzal a váci híddal kapcsolatban próbálta meg a városvezetésre hárítani tétlenkedésük felelősségét, amely már nem csak a tavalyi, de az évtizeddel korábbi választási kampányban is előkerült a kormánypártok részéről.

Noha a Duna túloldalán lévő 11-es főutat az M2-es úttal összekötő híd ötlete a kétezres évek elejétől az álmodozásnál már egy fokkal komolyabb volt, a 13 éve kétharmaddal regnáló fideszes politikusok most – az önkormányzati választás közeledtével – is egy több évtizedes látványtervet vettek elő, hogy ismét megígérjék azt az aranyhal-memóriájú szavazóknak.

Ráadásul még egy „fórumnak” csúfolt agymosást is szenteltek a hídnak kormánypárti prominensek felvonultatásával, melynek „arca” az az Imre Zsolt volt, aki hosszú időn át Vác parlamenti képviselője volt, de semmi érdemlegeset nem tett a váci híd ügyében. Ezen fórum után állította azt a Fidesz helyi elnöke, Szádoczki Imre, hogy „Azt azért tudni kell, hogy a váci híd csak 2021-ben vetődött fel úgy, hogy valami történt is az ügy érdekében.”

Ehhez képest Harrach Péter Fördős Attila társaságában 2014-ben arról beszélt a Váci Naplónak, hogy „Vácott mindenképpen az egyik legfontosabb feladat a mélygarázs örökségének felszámolása és a gátépítés befejezése. Emellett szükséges a Duna-híd megépítése is.” A gátépítést az alkalmatlan fideszes városvezetés miatt elbukta a város, a hídról pedig most Szádoczki árulta elé, hogy kamu volt – csak egy kampánytéma, amivel a hiszékeny választóikat etették.

Pedig a Fidesznek teljhatalma volt 2010-től, hiszen ők irányították az országot, valamint a megyét, Vácnak kormánypárti parlamenti képviselője volt, és a város polgármesterét és a testületi többséget is ők adták. Ennek tükrében különösen erős a helyi Fidesz-elnök önbevallása, amelynek lényege, hogy pont ők nem tettek semmit egy évtizeden át a váci híd érdekében.

Úgy tűnik, csak idő kérdése és kiderül, hogy Rétvári még vissza nem vont ígéretei is ordas nagy hazugságok voltak. Az új váci rendelőintézetről már kiderült, hogy az. Helyette a váci választók kaptak a kampányban meg sem említett különadókból, kormányzati megszorításokból és az Európa-bajnok áremelkedésekből. Amelyekről persze Rétvári szerint a kétharmados többséggel rendelkező kormány nem tehet semmit, csak Brüsszel, Soros – és persze Gyurcsány.