Megváltak a nagymarosi hírhamisítótól, utódja kitalálja a híreket

.

Távozik Hujbert István, a fideszes tulajdonban álló Vác Online felelős szerkesztői posztjáról. A többszörös pervesztes hírhamisító – az oldal által kiadott közlemény szerint – „újságíróként” folytatja. Ezzel együtt bejelentették, hogy (a Nógrád megyei) Saliga Zsófia veszi át a propagandaoldal vezetését. Összegezve: a váci Fidelitas-vezér Szabó Csaba, mint tulajdonos, valószínűleg kirúgta a szerkesztőség éléről a nagymarosi idegenlégiósát.

Saliga volt az, aki nemrég lebukott azzal, hogy gyakorlatilag kitalált egy hírt a fideszes lejárató oldalra. Május 23-i írásában ugyanis a Vác Online tényként közölte: Vácon „több, mint egy tucat kukát szüntetnek meg”. Egy nem létező önkormányzati döntést emlegetve arról is írt, hogy „elbontják a Bécsi kapunál lévő ivókutat”. Miután kiderült, hogy Saliga Zsófia írása valótlan állításokat tartalmaz, ezen hazugsága miatt is helyreigazítást kellett közölni az oldalnak.

A fentiek alapján a fideszes propaganda Nógrád megyei üdvöskéje méltó maradhat a hujberti örökséghez, hiszem ismét egy hazug „újságíró” szolgálhatja majd kormánypárti megrendelőit. A Dunakanyarban élők pedig csak egyet tehetnek ezzel a nem kevés közpénzt benyelt, csak nevében váci álhírgyárral: jót nevetnek azon, hogy már a környéken sem találnak olyan bohócot, aki a nevét adná ahhoz, amit újságírásként emlegetve művelnek.