„Brüsszel miatt” csak a haveroknak és az egyháznak jutott pénz

.

Nem épül új rendelő „Brüsszel” miatt Rétvári Bence fideszes képviselő szerint, aki az egészségügyet is felügyeli a kormányzaton belül – legalábbis Matkovich Ilona polgármester beszámolója alapján. A városvezető két hete találkozott a térség újbudai parlamenti képviselőjével. Matkovich beszámolója szerint Rétvári a régi rendelő (erről itt írtunk) felújításáról is azt mondta, hogy az csak akkor valósul meg, hogy ha a kormány talál rá pénzt.

Ezt támasztja alá az Országos Kórházi Főigazgatóság egy váci lokálpatriótának küldött múlt heti levele is, amelyben nemes egyszerűséggel közölték, hogy nincs adatuk a felújításról. Vagyis nem tudják mikor kezdődne, hány forint van rá, de azt sem, hogy mi újulna meg. Sőt, egyetlen ilyen célra kötött szerződésről sincs tudomásuk.

Az új szakrendelőt hat éve Rétvári ígérte meg. Pénz volt bőven, csak ugye kellett például Szabó Csabának, Bajor Gergőnek, Zámbó Emesének (ők Rétvári emberei) és Hujbert Istvánék címére bejegyzett érdekeltségeknek a Vác Online és társaik fenntartására. Nem lenne csoda, ha az újbudai kamugép most már az az általuk elbontandónak ítélt rendelőiintézet felújítását is csak akkor tudná teljesíteni, hogy ha Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, Rogán Antal épp nem tartana igényt pár milliárd, az adófizetők által összedobott forintra.

Mivel az egészségügy egy méltánytalanul elhanyagolt terület, ezért itt egy lista Rétvári Bencének és a fideszes haverjainak: hová menjenek gyógyulni probléma esetén. Csak, hogy a szűkülő kapacitás miatt ne vegyék el a helyet azok elől, akik nem vettek részt az új rendelőre fordítható pénzek zsebre tételében:

Váci dóm (4 milliárd forint)

Zebegény Millenáris Pavilon (3,5 milliárd forint)

Piarista Kilátó Központ (2,5 milliárd forint)

Eltüntetett szemétdomb Szabó Csaba Fidelitas-elnök alapítványa által (200 millió forint)

Hujbert István nagymarosi lakcímére érkezett, részben Rétvári-propagandára költött adóforintok (>30 millió forint)

Mindösszesen: 9,2 milliárd forint

.

Az új váci rendelőintézet tervezett költsége: 6 milliárd forint – lett volna.