Ha ellenzékbe lenne a Fidesz, akkor az adócsalókat is védenék?

.

Most épp a parkolási bírságokból beszedett büntetésekkel keltene hangulatot a Szabó Csaba vezette váci Fidelitas tulajdonában álló viccoldal. A többszörös pervesztes Vác Online azzal hergelné a Váciakat, hogy a május végétől június végéig terjedő időszakban több mint négymillió forintnyi bírságot szedett be a váci közterület-felügyelet.

A Rétvári Bencéhez kötődő oldal úgy ír a parkolási bírságokról, mintha csak Vácon és az ellenzéki/civil vezetésű városokban büntetnék azokat az autósokat, akik nem vesznek jegyet a parkolási zónába. Arról egy szót sem ejtenek, hogy a jegyvásárlást elmulasztókkal szemben minden váci városvezetés, így az elkergetett Fördős Attila-féle is fellépett ellenőrzéssel és pótdíjakkal. Ezen, a tisztességgel fizetőket is védő büntetésekből a Fördős-Mokányszky-Pető triumvirátusnak is több millió forint bevétele volt.

A propagandisták még azt is állítják, hogy a KSH adatai alapján 3 millió forint egy magyar háztartás átlagos megtakarítása. A fideszesek szerint felháborító, hogy több pénzt szed be az önkormányzat a bliccelő autósoktól, mint amennyi megtakarítása egy átlag magyar családnak van. (Az átlag 3 millió forintos megtakarításban a KSH-módszertan alapján egyébként benne van az Orbán-családtagok tízmilliárdos megtakarítása, Mészáros Lőrinc százmilliárdjai, meg a többi tolvaj fideszes zsebre tett pénze.)

A kormányzati zsebből kilógó oldal azt viszont bevallja, hogy a magyar családoknak nehéz dolguk van, ha spórolni szeretnének. Csak az okokat hallgatják el. Nem véletlen, ugyanis a családokat nem a váci – jogszabály-sértések után kiszabott – parkolási bírságok sújtják, hanem a Fidesz-kormány gyalázatosan gyenge gazdaságpolitikája, lopásaik, megszorításaik és az Európa-rekord infláció.

Nyilván érdekes, ha egy pártoldal a szabálysértők oldalára áll csak azért, mert 2019-ben megalázó vereséget mértek a fideszes garnitúrára és elkergették őket Vác vezetéséből. Adódik a kérdés, hogy ha egyszer leváltják majd a Fidesz-kormányt, akkor a Rétvári-propagandisták majd az adócsalókat védik majd, hogy nehogy befizessék azt, amiből a „nemfidesz” által irányított állam működik?