Csaknem 9 milliárdnyi közvagyont varázsoltak el a KDNP-s politikushoz köthetően

.

2022 elején mutattuk be a Rétvári-kört, azt a társaságot, ami térségünk országgyűlési képviselője köré gyűlve milliárdos vagyont tett zsebre vállalkozásokon, alapítványokon keresztül. A közvagyonból finanszírozzák többek között a Vác Online vagy a 0627.hu nevű propagandaoldalak működését, de szállodát is vettek Rétvári emberei Zebegényben.

Most az országos sajtó is felfigyelt Rétváriék harácsolására és összesítette azt, hogy a KDNP-s kör mennyi közpénzt – egészen pontosan 8,7 milliárdot – tett zsebre pár év alatt. Bizniszkeresztények, ugyanis nagyrészt az egyházat használták fel a vagyon kimentésére.

A VálaszOnline írt arról, hogy már a Vatikánban is felfigyeltek arra, hogy Rétvári köre az egyházat használja a közvagyon megpumpolására. Az oldal szerint a Ciszterciek vezetése szinte összenőtt a fideszes ígérgető államtitkár holdudvarával és valószínűleg emiatt felfüggesztették a Zirci Ciszterci Apátság vezetőit.

A cikkből kiderül, hogy Rétváriék undorító módon használják fel a kereszténységet a pénz megszerzésére: „a mit sem sejtő ciszterci alsópapság letörten figyeli, várja a vatikáni vizsgálat friss fejleményeit – s ugyanez igaz azokra az alapítványi munkatársakra, akikben csak mostanában tudatosul, hogy nem egy alulról építkező keresztény mozgalomhoz, hanem egy felülről „etetett” KDNP-s holdinghoz csatlakoztak.”