Az álnéven író zugfirkász még a fideszes államfő nevét sem tudja jól leírni

Manapság már csak mosolyogni lehet azokon a durva helyesírási hibákon, melyeket az innen-onnan összegereblyézett – viszont közpénzzel jól megfizetett – talpnyaló firkászok összeszerencsétlenkednek a Vác Online nevű oldalon. Az már azonban elgondolkodtató, hogy a magyarságára szóban és írásban oly büszke brancs nem tudja, miként kell írni közismert személyek nevét.

Az egyik legnagyobb magyar festő, Csontváry Kosztka Tivadar lassan egy hónapja hibásan szerepel, ráadásul címben (!), de nemrég „sikerült” egy ma is élő, volt köztársasági elnök (!!!), kétszeres olimpiai és világbajnok nevét is elrontaniuk.

Ki ne emlékezne Schmitt Pálra, aki egy páratlan sportolói karrier fényét képes volt elhomályosítani azzal, hogy 2010-ben a Fidesz szolgálatába állt köztársasági elnökként. A politikai munkásságának és tekintélyének az vetett véget, hogy kiderült: plagizálta disszertációját. Sokaknál mégis az akkori pozíciójához méltatlan helyesírása, botrányos nyelvtani hibái maradtak meg. Például az alábbi mondat is tőle származik, amely azóta is egy hegyeshalmi csárda falát díszíti:

“Első álamfői látogatásom első álomásán. Köszönettel: Schmitt Pál, 2010. szept. 7.”

Nem lehet véletlen, hogy a sorozatos pervesztes váci fideszes propagandaoldal hol ál-, hol saját néven író szerzője is brutálisat hibázott abban a cikkben, amelyben az egykori köztársasági elnököt említi. Ribáry Zoltán – avagy Hajós A Zalán (mikor melyik nevét használja) – pont a magyar helyesírás rémeként elhíresült volt államfő nevét nem tudta helyesen leírni.

Ribáry-Hajós Schmidt-et írt Schmitt helyett, ami egy fideszes pártlapnál különösen kellemetlen. Hát még akkor, hogy ha a Fidelitas-elnök tulajdonában álló Vác Online a magyar értékek önjelölt védelmezőjeként tetszelegve támad be mindenkit, aki szót emel a fideszes lopások és az alkalmatlan gazdaságpolitika ellen.