Káoszba fulladt fizetős fesztivált hasonlított a váci városi programokhoz

.

Hosszú ideje csendben volt Szabó Csaba Vác Online tulajdonos, a Fidelitas helyi elnöke és úgy tűnik, jobban tette volna, ha nem változtat ezen. Most épp a Dunakeszi Fesztet hasonlította össze a váci programokkal, erősen ferdítve a valóságot annak érdekében, hogy minél rosszabb színben tüntesse fel Vácot a fideszes vezetésű Dunakeszihez képest. Azt írta posztjában:

„Idén is kirobbanó siker a Dunakeszi Fesztivál, amit az önkormányzat szervez minden évben. Gratulálok a szervezőknek! Csak péntek este 10000 fesztiválozó érezte jól magát a rendezvényen. Mindeközben Vác közel sincs egy ilyen színvonalú rendezvényhez.”

Azt az apró tényt például elhallgatta a fideszes, hogy az ingyenes Váci Világi Vigalommal ellentétben 7600 forint volt a legolcsóbb jegy a dunakeszi eseményre, amely bárhol elcsíphető magyar előadókat sorakoztatott fel. A Magyar Narancs beszámolójából azonban kiderült, hogy botrányosan rossz volt a szervezés és többen voltak, akik a közel tízezer forintos jeggyel sem tudtak időben bejutni a káoszba fulladt beléptetés miatt. Volt, aki úgy fogalmazott:

„A szervezőknek üzenem: ne erőltessék a rendezvényszervezést! Teljesen alkalmatlanok vagytok egy ekkora rendezvény lebonyolítására.”

Szabó erről ugyan nem, de arról viszont már írt, hogy a Vénégy fesztivál ugyan színvonalas volt, de azt a váci városvezetés szerinte elüldözte, ami teljes ostobaság. Egyszerűen nem kapott támogatást a váci adófizetők pénzéből és nem kapott ingyen területet egy elméletileg piaci alapon (valójában nagyrészt állami forrásokból) működő rendezvény.

Szabó tájékozatlansága a váciaknak is feltűnt. Volt, aki azt javasolta a Szijjártó Péter külügyminiszterrel fotózkodó Vác Online tulajnak:

„Ereszkedj le az ereszen és szedd ki a s*ggedből a narancsot… hàtha vissza térsz a valóvilágba. Hogy lehet az hogy az egészségügyi szakdolgozók kevesebbet keresnek a NAGY emelés után?!”

Egy másik kommentelő kevésbé visszafogottan küldte el fideszes pajtásaihoz a fiatal kora ellenére már kétszáz millió forintos állami támogatással kitömött politikust:

„Akkor költözz Dunakeszire, és ott hirdesd az igét te ki fütyi!

Az egyik kommentelő talán hosszú idők óta a legpontosabban fogalmazta meg a fideszes hazugságok lényegét:

„Baromi frusztráló, hogy két párhuzamos valóság van. Az egyik amit tapasztalok, a másik, meg amit a fideszesek mondanak. És a kettő általában egymás teljes ellentéte.”

Egy másik felhasználó pedig a Szabó által posztolt szelfivell kapcsolatban próbálta meg megfogalmazni tömören a lényeget:

„Ennyi rakás sz*rt egy helyen”