Fideszesek, akiknek a politikai propaganda fontosabb, mint Vác fejlődése

.

Úgy látszik, hogy elindult a 2024-es önkormányzati választási kampány a Fidesznél. Ennek egyik legfrissebb jele, hogy nagyobb fokozatra kapcsolt a közpénz milliárdokból fenntartott hazugsággyáruk. A váci mamelukjaikon keresztül most épp azt kérik számon a városvezetésen, hogy nem cáfolta a Rétvári-bagázs kiáltványát.

Korábban írtunk arról, hogy Rétvári bukott bal- és jobb oldali, levitézlett politikusokat és állami megrendelésekből élő vállalkozókat maga köré gyűjtve kritizálta a város vezetését. Az általuk szignózott kiáltvány szövege kizárólag a többszörös pervesztes Vác Online nevű fideszes médiában jelentek meg.

Épp ezért nem meglepő, hogy a Váci Hírnöknek nem reagált a komolytalan aláírósdival kapcsolatban a polgármester. Azt mondta, hogy inkább a város ügyeivel foglalkozik, mint a fideszes politikai hangulatkeltéssel. De a Fidesznek úgy tűnik, hogy ez nem fekszik. Üzenőfüzetükön keresztül gyakorlatilag bevallotta Rétvári csapata, hogy Vácnál, a városban élő embereknél fontosabb nekik a politikai zavarkeltés. Azért támadták a polgármestert, mert a többszörös pervesztes hazugságokra épülő iratot nem tudta komolyan venni olyan emberektől, akiknek anyagi szempontból létkérdés a Fidesz-rezsim hatalma.

Úgy tűnik, hogy a Fidesz ezért nem segíti gyakorlatilag semmiben Vácot.  Korábban közel egy évtizedig a takarékos és ésszerű gazdálkodás helyett a felelőtlen pénzszórás, városi ügyek helyett pedig a politikai zavarkeltés zajlott – valószínűleg ezért buktak meg csúfosan. A váciak megbüntették őket, messzire zavarták az egész csapatot, mivel azok nem a város problémáival, hanem a saját hülyeségeikkel foglalkoztak. Most ugyanezek az embereket semmibe vevő szélhámosok kapaszkodnának vissza Vác élére. Hogy aztán a feltöltött városkasszából még jobban megtömhessék a zsebüket. Hasonlóan ahhoz, ahogyan teszik azt jelenleg is a 200 milliós állami támogatásból, a Mészáros-cégekből és a visszaosztott állami milliárdokból. Hogy aztán a váci játszótér, közterület és középület fejlesztéseknek is az legyen a sorsa, mint a Rétvári által ígérgetett új szakrendelőnek – a fejlesztésekre szánt pénzt lenyúlják, majd hiányát Brüsszelre fogva a pénz hozzájuk, meg a haverokhoz vándorol.