Jól látszik, hogy a város érdekében nem, csak saját politikai céljaikért tudja megerőltetni magát Vác fideszes garnitúrája. A Fidesz pártlapja hosszú írásban számolt be arról, hogy Szádoczki Imre, Szabó Csaba és Imre Zsolt HAVAT LAPÁTOLT, mint minden váci ember, akit a Fidesz által 2016-ban elfogadott szabály arra kötelez, hogy végezzék el a síkosságmentesítést ingatlanjaik előtt. 

A migránssimogató Imre Zsolt szinte több szelfit készített, mint ahány helyen havat lapátolt, Szabó Csaba váci Fidelitas-elnökről, a Vác Online tulajdonosáról pedig sajnos nem mellékeltek videót, hogy láthassuk, hogy nem csak a fotó erejéig volt a kezében a lapát. A legőszintébb kép Szádoczki Imréről készült, akin talán most először lehetett látni, hogy tesz valamit a városért. Csakhogy hamar kiderült, hogy tesznek Vácra, és csak azért lapátoltak, hogy ostorozhassák a városvezetést. 

Pár nappal a nagy hólapátolós promóciós cikk után már a csúszkapálya miatt sírt kórusban a váci Fidesz, mert rá merészelt esni télen az a fránya hó. Azt sem tudni, hogy egyáltalán nyitva tartási időben készítették-e a képet, amin a városvezetést próbálják meg hibáztatni a téli időjárás miatt. 

Teszik ezt úgy, hogy gazdájuk, Rétvári Bence annak a kormánynak a tagja, amely hazudott az új váci szakrendelőről és még a régit sem tudja felújíttatni. De még az időjárással kapcsolatban is volt Vácot érintő fontosabb téma, nagyjából a fideszesek csúszkapályás rinyálásával egyidőben: a havazás már megint váratlanul érte a MÁV-ot, így a váci fideszesek főnökei által felügyelt vasúttársaság több ezer ingázó vácinak okozott kellemetlenséget a több órás késésekkel. Volt olyan, aki a munkahelyére sem tudott bejutni. De hát ez miért is zavarta volna Szádoczki Imrét és csapatát, amikor a témából nem tudnak politikai hasznot húzni, és azt meg már többször is bebizonyították, hogy Vácból csak hasznot szeretnének húzni, nem pedig vezetni, képviselni akarják az itt élőket. 

Pedig, ha igazán őszinte lett volna a Fidesz-oldalon megjelentetett hólapátolós posztjuk, és valóban a városért szerettek volna tenni, akkor pár nappal később is lapátot ragadhattak volna. Hogy 10 perc alatt letisztítsák a csúszkapályát. Akár nyitva tartási időn kívül is. Ez valóban kedves cselekedet lett volna, főleg fényképek nélkül, ehelyett viszont maradt a váci Fidesztől megszokott ostoba, proli hőbörgés. 

Ehhez jött hozzá nem sokkal később a meggyanúsított Mokánszky Zoltán fogalmatlansága, aki a Fidesz szócsövének azt nyilatkozta, hogy a lakosságot folyamatosan vegzálják, hogy takarítsák a házuk előtti területet, miközben a város a közterületek tisztítását elhanyagolja. Csakhogy a volt alpolgármester annyira szerencsétlen, hogy pont azt hallgatta el, hogy 2016-ban épp ők fogadták el azt a rendeletet, amely a lakosságot a házuk előtti terület takarítására kötelezi. Szerinte erre a feladatra az a kommunális adó elég lenne, amelyet pont Mokánszkyék emeltek a duplájára.