A karácsonyt megelőző felkészülés alatt is folyamatosan bizonyították a váci fideszesek, hogy a keresztény vallásra is legfeljebb olyan üzletként tekintenek, mint az ország vezetésére. Szavakban erősen kiállnak, de tetteikkel pont azt bizonyítják, hogy a kereszténység lényegét nem értik. Ez, mondjuk, annak fényében nem meglepő, hogy kilenc év alatt Vác működését sem voltak képesek megérteni. 

Ezüstvasárnap gyakorlatilag egy járókelőre hivatkozva támadták annak a Márvány térnek a felújítását, amit ők 9 év alatt nem tudtak elvégezni.
 
Bronzvasárnap saját oldalukon a jól besült, viccesnek gondolt Ilona-árkos poszttal kedveskedtek keresztény-konzervatív híveiknek, de csak saját mélységeiket tudták megmutatni. Hogy aztán két adventi poszttal próbálják meg ellensúlyozni az aznap terjesztett gyűlöletüket. 

Advent első vasárnapja sem telt másképp a váci álkeresztényeknél. Ott éppen a sikkasztással meggyanúsított volt alpolgármesterükről tettek ki egy olyan videót, amelyben a ostorozza a jelenlegi vezetést. Ahelyett, hogy a nyilvánosság előtt elszámolt volna azzal, hogy a hölgyismerősének miképpen szánt leváltásuk előtt nem sokkal igencsak busás fizetésemelést. 

Ehhez Szabó Csaba nem váciakból verbuvált többszörös pervesztes propagandaoldala is próbálta hozzátenni a magáét. Részletezni felesleges is, hiszen írásaik egy része hazugság, nagy részük pedig hírnek álcázott vélemény, amelyet a korábbi főszerkesztő is elismert már. 

Úgy tűnik, hogy a váci fideszesek szeretnek gyűlölködni a valódi keresztényeknek egyébként igencsak fontos advent alatt is. Pont ez mutatja meg azt, hogy milyen hazug és gyűlöletteljes emberek szereznék meg Vác vezetését csak azért, hogy ismét rátegyék a kezüket a feltöltött városkasszára. Hogy aztán ott folytassák annak kiürítését, ahol 2019-ben a váciak egyértelműen megállították őket.