Stand-up fellépőként rendkívül nevettetők lennének, de a váciak legnagyobb pechére politikusként akarnak boldogulni a városi kormánypártok legismertebb szerencsétlenjei. Hebegve-habogva kamerába makogott közleményekkel, hatalmas öngólokkal és hazugságok miatti vesztes perekkel zárták az óévet Rétvári Bence emberei. Ezekből gyűjtöttük össze azt az öt legnevetségesebbet, amely tökéletesen bizonyítja alkalmatlanságukat bármilyen politikai szerepre. 

2022 végén derült ki, hogy a kormány a választások utáni megszorításaik részeként országszerte több száz postafiókot zár be, köztük volt a deákvári kisposta, amely két hónapig zárva is volt. Rétvári Bence nem tiltakozott, ahogy a helyi fideszesek sem kritizálták postabezárató feletteseiket. Az állam képtelen volt fenntartani a postát, a váci önkormányzat viszont vállalta, hogy állják a kisposta működését. Az erről szóló előterjesztést nem szavazta meg szinte egyik kormánypárti önkormányzati képviselő sem. Mindezek után, amikor az önkormányzat már megmentette az intézményt, a fideszesek kiálltak elé és előadták, hogy ők mentették meg a kispostát Rétvári Bence közreműködésével. Épp azzal, akinek a csapata bezáratta a postát. 

Az újbudai Rétvári Bence minden bizonnyal nagyon rafináltnak érezhette magát, amikor kitalálta, hogy összeszedi a sallangot a váci utcákról és egy szövetség formájában a városvezetés támadására fordítja. Úgy tudjuk, hogy nem kevés embert kerestek meg, végül alig több mint tízen vállalták a bohóckodást a térség országgyűlési képviselőjével. A bukott politikusok, közpénzes megrendelésekből gazdagodó vállalkozók fröcsögtek egy nagyot arra a városvezetésre, amely 4 év alatt nagyjából ötször annyi útfejlesztést végzett, mint fideszes elődeik 9 év alatt. A szöveget valószínűleg a többszörös pervesztes Vác Online cikkeiből ollózhatták össze, ami nem csak nevetségessé, de hiteltelenné is tette ezt az erőtlen próbálkozást. 

Azért éri meg igazat mondani, mert akkor nem kell emlékezni arra, hogy mit hazudott korábban az ember. A Fidesz szócsövénél még az együgyű hazugságaikat sem tudták megjegyezni, így aztán előbb arról a pártszékházban kitalált dologról írtak, hogy az ellenzék a dollárbaloldal, majd nem sokkal később büszkén jelentették, hogy Rétvári Bence volt MSZP-s polgármesterrel és DK-s képviselővel állt össze, azaz a dollárbaloldallal. Rétvári Bence a pártlap szerint szövetséget kötött a dollárbaloldallal, ami abban az esetben még üdvözlendő is lenne, ha ez azt jelentené, hogy nem az általa felügyelt közpénzből, hanem bármi másból etetné a helyi fideszeseket. 

Az alkalmatlan fideszesek olyan alapvető dolgokkal sincsen tisztában, mint az, hogy mi az állam és mi az önkormányzatok feladata. Szánalomra méltó volt, ahogy szócsövükön, a Szabó Csaba Fidelitas-elnök tulajdonában álló Vác Online-on keresztül azért próbálták támadni a városvezetést, mert a Rétvári Bence által vezényelt rendőrség forráshiány miatt képtelen ellátni feladatát. A rendfenntartás ugyanis állami feladat, de Rétváriék ebbe is belebuktak akkor, amikor a városnak kellett plusz pénzt utalnia a rendőrségnek, hogy több járőrözést tudjanak fizetni a rendőröknek. 

Erőteljesen mazochistának kell lenni ahhoz, hogy valaki olyan kitartóan nyomja tele az egyik legnagyobb váci közéleti csoportot politikai szeméttel, mint Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke. A Terry Black hangimitátor általában a Fidesz-KDNP közleményeit dobálja be, a váciak közössége pedig helyén kezeli a szerencsétlenkedését: posztjain jóval többen röhögnek, mint ahányan még hisznek ennek a hazugságaikba többszörösen belebukott álkeresztény bagázsnak.