Súlyosan alkalmatlan lehet posztjára a fideszes Imre Zsolt, aki ismét bebizonyította, hogy nem ért ahhoz a területhez, amiért elméletileg felel. Korábban az árvízi védekezés egyik felelőseként képtelen volt egy, a Magyar Távirati Iroda által kiadott közleményt értelmezni, most pedig hallgatott közösségi oldalán arról, hogy árvízvédelmi készültség van a Duna több szakaszán. Imre a Dunakeszi Járási Hivatal vezetőjeként a Dunakeszi Védelmi Bizottság elnöke. Ez a szervezet felel a dunai árvíz idején a Sződligettől Budapestig zajló védekezésért is. 

Mint ismert, a december végi árhullám szintje több helyen elérte az elsőfokú védekezés elrendeléséhez szükséges vízállást. Nagymaroson 544 centiméterrel tetőzött a Duna. A folyam a városban több partmenti házat is elöntött, de a váci Duna-korzó sem úszta meg szárazon az árhullámot.  

A váci polgármesteri székre ácsingózó volt országgyűlési képviselő augusztusban rekordközeli vízállást vizionált közösségi oldalán az MTI-re hivatkozva. Ez ugye azt jelentette volna Vácnál, hogy a 804 centiméteres valaha mért legmagasabb vízállásra számított, ami jóval nagyobb, mint a mostani (vízügyi adatok alapján) 597 centiméteres volt. Csakhogy az MTI-n közzétett vízügyi főigazgatósági tájékoztatás szerint a rekordközeli vízállás hazánk kis és közepes vízfolyásain volt várható, ezek közé viszont nem tartozik a Duna. Úgy tűnik, vagy a szövegértelmezéssel áll hadilábon, vagy azt sem tudja, hogy a Duna nem kis vagy közepes, hanem nagy folyónak számít. 

Imre Zsolt hozzá nem értését jól mutatja, hogy a vízügyi adatok szerint a Duna akkor 327 centiméter környékén tetőzött, így még a minimális készültséget sem kellett elrendelni. Pedig lett volna olyan váci képviselő, aki súghatott volna neki, így tán nem tévedett volna 5 métert. A váci városi pénzek hűtlen kezelésével meggyanúsított fideszes Mokánszky Zoltán ugyanis épp neki dolgozik: a volt váci alpolgármester legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint – közel havi 600 ezres közpénzért – „Katasztrófavédelmi referens” a Dunakeszi Járási Hivatalban. Most, amikor veszély leselkedett a part mentén élőkre, nem riogatott és nem tájékoztatott közösségi oldalán. 

Imre Zsolt volt az, aki korábban menekülttábort hozott volna a deákvári laktanya területére. Ő az, aki egykori országgyűlési képviselőként teljesen eredménytelenül lobbizik 20 éve a váci Duna-hídért: ellenzékből még felszólította az akkori kormányt, majd miután elvtársai 2010-ben kétharmaddal kormányra kerültek, elhallgatott. Egy dolog biztos vele kapcsolatban: tökéletesen illik abba a szedett-vedett csapatba, amit ma Fidesz-KDNP-nek csúfolnak itt Vácon, és amely pluszpénzekkel kitömve is kis híján csődbe vitte a várost.