A 774 millió forintnyi közpénzből felújított Reménység Sportpályán tartotta „évnyitó lencsepartiját” a térség rétesszakija, az újbudai Rétvári Bence. Az országgyűlési képviselő – ahogy a parlamenti választások előtt is tette – ezúttal is étellel bolondította váci választókörzetének választóit, szimpatizánsait. Igaz, a Fidesz-kormány miatti brutális áremelkedés hatására elképzelhető, hogy többüknek az ingyenebéd erős motiváció volt a részvételre.

Felvonult a váci Fidesz vezetősége is a főnök hívó szavára, a rágalmazás miatt bíróságon járó Szádoczki Imre és a 200 milliónyi közpénzt bezsebelő Vác Online tulajdonos Szabó Csaba is ott volt, ahogy Pető Csilla fideszes önkormányzati képviselő is. A képek tanulsága alapján a talp alá valót a váci híddal húsz éve sikertelenül kampányoló fideszes exképviselő Imre Zsolt biztosította. Afelől senkinek ne legyen kétsége, hogy ez a csapat úgy muzsikált, ahogy Rétvári fütyült. 

Azt már régóta lehet tudni, hogy a várost 9 év alatt csődközelbe vezető fideszeseknek megtetszett, hogy a jelenlegi városvezetés feltöltötte a közös kasszát. Szemet is vetettek rá, nem csoda, hogy a Fidelitas-elnök tulajdonában levő propagandaoldal pervesztes hazugságokkal kábítja a váciakat, miközben egy másik szennyoldal 60 millió forintnyi közpénzből támadja Vácot és a váci embereket. 

Egyelőre csak lencsepartit tartanak a Vác-környéki fideszesek. Rétvári emberei – ahogy azt a jelek mutatják – a júniusban esedékes önkormányzati választások után már a feltöltött városkasszának a kulcsával partiznának. És ahogy azt a 2010-2019-es időszakból lehet tudni, érdemi munka (lásd: mobilgát) helyett pizzapartik, munka során fogyasztott alkohol jellemezték a fideszesek városházi ténykedését. Nem véletlen, hogy egyszer már majdnem csődbe vitték a várost – most ismét erre készülnek.