Ismét teljes erővel nyomja a kreténkedést Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke, a Vác Online tulajdonosa. Az érdekeltségébe 200 milliós állami támogatást bezsebelő fiatal politikus saját tulajdonú hazug oldalán népszerűsített LMBTQ-petíciójával riogatják a váciakat egy magánlap kapcsán. A Szájer Józseffel fotózkodó Szabó ugyanis arra szólította fel a váci polgármestert, hogy járjon közbe: az online megjelenő Váci Napló anyakönyvi híreiben a „gyermeke” kifejezést váltsa fel a „lánya”, „fia” megnevezés. Annál valószínűleg elég nagy baj lehet fejben, akinek az újszülöttekről rögvest ez jut eszébe, de mi várható attól, aki az apa-fia tematikájú homoszexuális orgián részt vevő Szájer Józseffel közös fotóját még a történtek után is közkincsé teszi oldalán? 

Az önkormányzati anyakönyvi hírekből – amibél vélhetően a magántulajdonban álló Váci Napló is dolgozik – még Fördős Attila Fidesz-KDNP-s polgármester vezetése alatt tűnt el a fia-lánya megnevezés. Ezt a tényt elfelejtette közölni a hazugságai miatt többszörös pervesztes Vác Online tulajdonosa. Azt állította, hogy 7400 váci írta alá az erről szóló petíciót, csakhogy a lassan hároméves petíciót bárki aláírhatta. Így a Hír TV-rajongók és azok is, akiknek közük sincs Váchoz, csupán abból a kormánymédiából értesültek Szabóék valóságferdítéséről, amely Váccal kapcsolatos témában is helyreigazítást volt kénytelen közölni. 

Épeszű embernek valószínűleg nem kell magyarázni, hogy magánlapok működésébe a polgármester nem tud beleszólni. Ahogy azt sem, hogy Fördősék – kiknek közel egy évtizedes váci uralkodásuk idején a hivatalos önkormányzati weboldal szinte kizárólag a „gyermeke” szót használta – valószínűleg nem emiatt változtattak a korábbi gyakorlaton, hanem a divatba jövő, nagy nyilvánosság előtt ismeretlen nevek miatt. 

Szájer József haverjának viszont magyarázni kell, mert úgy tűnik, három év alatt sem fogta fel. Ahogy azt is újra és újra el kell neki magyarázni, hogy hiába riogat LMBTQ-lobbival, Vácon az egyetlen politikai erő, amely ezt a témát a közéletben tartja, az a Fidesz. És persze Szabó Csaba, aki (ki tudja?) talán jóismerősei, a Terry Black-hangimitátor Szádoczki Imre, Szájer József vagy épp saját maga kapcsán tér rendre vissza a szexuális elkötelezettségek kérdéskörére.