Az az ügyvéd és 2019-es polgármesterjelölt is Rétvári Bence estjének vendége volt a legutóbbi Váci Polgári Esten, aki érintett a váci szellemlakópark-ügyben. A károsultak a fideszes képviselő rendezvényén válthattak pár szót az ügyvéddel, aki a vác.hu cikke szerint az előszerződéseiket ellenjegyezte, és a csődbe ment cég szerződéseit szerkesztette. 

A károsultak között van idős nő és több család is. A Felső Törökhegyi útra, a Fokos utcába, valamint a Mogyoródra tervezett lakópark csak tervrajzon létező lakásai után előszerződéssel szedték be a pénzt, a Blikk beszámolója szerint 121 embernek több mint 300 millió forintja ragadt bent.  

Miközben Rétváriék és csicskasajtójuk csak azért támad egy közpénzmentes, károsultmentes társasházépítést, mert az polgármester fiának 2019 előtt (tehát a fideszes vezetés alatt!) is működő cége végzi, addig a váci Fidesz-KDNP lelkiismeret-furdalás mentesen szövetséget köt egy olyan ügyvéddel, aki érintett egy több mint száz károsultat felsorakoztató, gyanús lakóparkügyben. 

Ezekre az elvtelen politikusokra szokás azt mondani, hogy az anyját is eladná húsz forintért. Ha megnézzük azt, hogy mi motiválhatja őket, akkor a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Fidesz-KDNP ismét dézsmálná azt a városkasszát, amelyet 2010 és 2019 között egyszer már teljesen leürítettek. Mert úgy tűnik, nem elég nekik a haveri alapítványoknak juttatott állami támogatás, a rovarhotelezés után hozzájuk vágott 200 milliónyi adóforint. Nem elég, mert ismét a váciak pénzén utaznának Japánba luxusosztályon, jogtalanul emelnék ismerőseik fizetését és engednék az önkormányzati lakásokat „kéjlaknak” használni. 

Ezek azok az emberek, akiknek a hatalomért semmi nem drága. Ezek azok, akik végighazudták a 2022-es választási kampányt, majd győzelem után a lakosságra hárított különadókat vezettek be, részlegesen megszüntették a rezsicsökkentést és kiderült, hogy az évek óta ígérgetett új rendelőintézetet sem építik meg. Ezek azok, akik most úgy mutogatnak felháborodva kátyúkat, hogy vezetésük alatt a Rádi úton vagy a Budapesti főúton alig lehetett ép felületeket találni. Van olyan, aki még elhisz az ilyeneknek bármit is? Persze, az ember eladhatja a szavazatát egy tál lencséért, vagy egy közepes rétesért, csak aztán ne csodálkozzon akkor, ha épp az ő fejére omlik majd legközelebb a botrányos állapotú váci szakrendelő vakolata.