Néveri Istváné volt az a Fokos utcai telek, amelyen a megbízója az el nem készült lakóparkot hirdette és kötött rá előszerződést. A vac.hu birtokába jutott szellemlakóparkos szerződés és a nyilvánosan elérhető földhivatali adatok alapján azt írja: ezek egészen más képet festenek Néveri István szerepéről a lakóparkbotrányban. Az ügyvéd a Váci Hírnök megkeresésére korábban azt írta: 

„az építtető gazdasági társaságokhoz sem korábban, sem jelenleg nem fűz semmiféle más kapcsolat, így semmiféle gazdasági, üzleti, vagy más kapcsolatban nem voltunk.” 

Ennek némileg ellentmond, hogy a Fokos utcába tervezett lakópark egyik lakására kötött előszerződésén szereplő helyrajzi számot megvizsgálva kiderül: a kivitelezésbe belebukott Smith & Tóth előtt Néveri István volt a telek tulajdonosa. Az ügyvéd tulajdonjogára a törlő határozat pedig 2021. 05. 03-án érkezett – épp akkor, amikor a Smith & Tóth tulajdonjogát bejegyezték. 

A tulajdonjog adásvétellel szállt át a több mint 120 embert megkárosító cégre, amelynek a lap birtokába jutott előszerződésein Néveri István pecsétje is szerepelt. Mint ismert, Néveri Rétvári Bencének és a váci Fidesznek a szövetségese. A helyi kormánypártok 2019-től több városi, magáncégek által bonyolított társasházépítést is élesen kritizáltak, noha ott károsultakról semmilyen hír nem volt. Ennek ellenére a Néveri István érintettségével zajló szellemlakópark ügyében eddig érdemben egyetlen egyszer sem szólaltak fel.