Volt, aki az összes megspórolt pénzét is elbukta az ország egyik legnagyobb ingatlanbotrányában – derült ki a TV2 beszámolójából. A hazugságai miatt többszörös pervesztes Tények című műsor csinált riportot a váci Fidesszel és Rétvári Bencével szövetséges Néveri István megbízóinak becsődölt lakóparképítéséről. 

Többen albérletbe kényszerültek, volt, aki szívességből tudhat fedelet a feje felett. Az egyik  megszólaltatott károsult férje a riport szerint belehalt a megpróbáltatásokba. Ők 15 millió forintot buktak. Van, akinek a szülei lakhatása múlik azon, hogy az el nem készült lakására felvett hitel mellett meg tudja oldani a saját lakhatását. Arról a Tények is beszámolt, hogy decemberben már elindították a kivitelező cég felszámolását. 

A riportból kiderül, hogy Néveri Istvánt megbízó cég vezetője azokra a károsultakra mutogat, akik felszámolást kezdeményeztek a cége ellen: szerinte azért nem kapják meg a lakásukat, mert páran elvesztették a türelmüket.  

Az egész riportból csak az marad ki, hogy az előszerződéseket ellenjegyző Néveri István a váci Fidesz szövetségese, aki Rétvári Bencével közösen petíciózott. Az ügyvéd korábban a Váci Hírnök megkeresésére letagadta, hogy bármilyen gazdasági vagy egyéb kapcsolatban áll a becsődölt kivitelezővel, holott a Fokos utcában hirdetett szellemlakópark telkét közvetlenül tőle szerezte meg adásvétel útján a cég.