Az egykori Fidesz-alelnök köztársasági elnökig ér az ország talán leggyomorforgatóbb pedofilbotránya, amelyben az államfő az ügy egyik, 3 évre ítélt kulcsfigurájának adott elnöki kegyelmet. Novák Katalin gyakorlatilag szemet hunyt a bicskei gyermekotthon tizenéves bentlakóit zaklató igazgató bűnsegédjének tette felett. A fideszes értékeket jól mutatja, hogy a hátrányos helyzetű fiatal fiúkat szexre kényszerítő férfi bűnsegédjét Ferenc pápa látogatására hivatkozva engedték szabadon. 

K. Endre azért kapott három év négy hónapos börtönbüntetést, mert a pedofil igazgató bűntársaként megpróbálta rávenni a gyerekeket, hogy vonják vissza a feljelentéseiket. Az igazgató legalább tíz, gondozására bízott kisfiút zaklatott és kényszerített orális szexre éveken át. 

A férfi kegyelemben részesítése gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gyermekpornót tároló Kaleta Gábor és a saját nevelt lányát zaklató fideszes alpolgármester ügye után bebizonyosodott: a Fidesznek semmi baja nincsen a pedofilokkal, ha azok kötődnek a kormánypártokhoz. Mi több, passzívan támogatja is azt, ha a rendszer szolgái teszik ezt. Az országos sajtó ugyanis arról ír, hogy a szabadon engedett pedofil bűnsegédnek jó kapcsolatai voltak Felcsút környékén, épp ott, ahol Orbán Viktor miniszterelnök közpénzből épített birodalmat strómanjai segítségével. 

Érdekes lehet, hogy a közpénzből zajló, országos dollárbaloldalozást Vácra behozó helyi Fidesz vajon ugyanilyen érzékenységgel fogja-e városunkba hozni a pedofilmentegetés ügyét. Ameddig a meleglobbival riogató Szádoczki Imre, Imre Zsolt, Szabó Csaba, Rétvári Bence, valamint a velük szövetséges Vásárhelyi Tamás, Bóth János és Néveri István nem ítéli el nyilvánosan a saját pártjuk/szövetségesük által megszavazott államfő pedofilmentegetését, addig joggal hiheti azt az egyszerű választó, hogy ők is egyetértenek a döntéssel.