Kibújt a szög a zsákból és úgy tűnik, hogy a váci Fidesznek, valamint a Váci Polgári Fórum nevű kormánypárti álcivil szervezetnek semmi baja nincs azzal, hogy elnöki kegyelemmel szabadon engedték a tíz gyermeket szexre kényszerítő bicskei otthonigazgató bűntársát. Lapunk emailben kérdezte meg hivatali címén Rétvári Bencét, Imre Zsoltot és a Vác Online tulajdonosát, Szabó Csabát a gyomorforgató elnöki kegyelemről. Nem válaszoltak, pedig volt rá idejük. 

Úgy tűnik, a váci kormánypártiak semmi problémát nem látnak abban, hogy egy ilyen börtönre ítélt bűnöző kegyelmet kapott Novák Katalintól. Mint korábban írtuk: a férfi arra vette rá a pedofil áldozatait, hogy vonják vissza feljelentéseiket. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy akkor is ilyen lazán kezelnék-e az elméletileg családpárti bagázs tagjai ezt az ügyet, ha az ő rokonuk lett volna áldozat. Ezt sem voltak hajlandók elárulni. 

Jól látható tehát, hogy a váci Fidesz és a Váci Polgári Fórum legfeljebb csak szájkarate szintjén áll ki a pedofilok ellen, de a gyermekek elleni bűncselekménnyel nincsen bajuk akkor, ha a Fideszhez köthető az elkövető. A meleglobbival riogató, de Szájer Józseffel fotózkodó pedofilpárti fideszesek és álcivilek meg akarják szerezni Vác vezetését. Adódik az az ijesztő kérdés, hogy mi várna a váci gyermekekre, hogy ha ilyen, a pedofil bűnsegédek szabadon engedését hallgatólagosan támogató társaság kerülne a város élére.  

Korábban a pedofil képekkel lebukó Kaleta Gábort és a saját nevelt lányát zaklató fideszes alpolgármestert sem ítélték el a váci kormánypártiak. Szabó Csaba hallgatása a témában ugyanakkor azt is jelentheti, hogy tulajdonosán keresztül a Vác Online nevű helyi viccoldal is a pedofilok pártján áll. Érdemes ennek megfelelően kezelni azt, hogy mit ír a többszörös pervesztes lap.