Magyarországon javában zajlott a pedofil bűnsegéd fideszes szabadon engedése miatti botrány, de Szijjártó Péter külügyminisztert ez nem zavarta abban, hogy az Egyesült Államokban egy pedofilbotrányban érintett bíborossal nevetgéljen. New York-i látogatása során a tárcavezető ugyanis annál a Timothy Dolan bíborosnál járt, aki korábbi, milwaukee-i állomáshelyén az egyházmegye vezetőjeként hagyott jóvá 20 ezer dolláros „lelépési pénzeket” pedofilügyek miatt az egyházból távozni kényszerült papoknak. 

A 24.hu felidézi: az egyházmegye akkor azt vallotta, hogy ezzel gyorsították fel a pedofília gyanújába keveredett papok távozását posztjukról. Miután Dolan New Yorkba távozott, a Milwaukee-i egyházmegye csődöt jelentett, majd ezt követően 570 állítólagos áldozat állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy papok szexuálisan bántalmazták őket. 

Korábban a váci Fidesz részéről többen is pózoltak a pedofilmosdató Novák Katalinnal és a kérelmet ellenjegyző Varga Judittal. A kormánypártok váci politikusai a tíz gyermeket szexre kényszerítő pedofil bűntársának szabadon engedése után sem voltak hajlandók elítélni a pedofilmosdatást, azaz szerintük a fideszes pedofil jó pedofil.