Épp most próbálja relativizálni a tíz gyermeket szexre kényszerítő férfi bűntársának szabadon engedését Imre Zsolt, a Váci Polgári Fórum fideszes vezetője. A Vác vezetésére aspiráló egykori országgyűlési képviselő egy építészeti szakkérdést próbál most a polgármesteren számonkérni úgy, hogy a pedofilsimogató Novák Katalin és Varga Judit lemondását példának hozva, de nem említve vár el hasonló lépést a polgármestertől. 

Csakhogy a fogalmatlan politikus a főépítészre vonatkozó kérdésben támadja a polgármestert, ráadásul az eddiginél súlyosabb erkölcsi és morális válságról tesz tanúbizonyságot, hogy ezt próbálja szembeállítani pártja pedofilmosdatásával. 

Imre Zsolt talán jobban járt volna, ha úgy lapít a pedofilsimogatásban, ahogy eddig is. Mert most gyakorlatilag bevallotta, hogy tíz gyermek szexre kényszerítése és ennek eltussolása az ő szemében nagyjából azon a szinten van, mint egy szerinte megkérdőjelezhető építkezés.  

Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke is igyekszik relativizálni a tíz gyermek szexre kényszerítésében történő segédkezést és az ilyen embernek történő kegyelmezést. Ő szerinte a fideszes pedofilmosdatáshoz hasonló súlyú dolog, hogy valaki ostobaságokat irkált tizenévesen egy kézzel írott, fénymásolt “lapba”. 

Isten óvja Vácot, de főleg a váci gyermekeket attól, hogy ezek az emberek a hatalom közelébe kerüljenek.