Rétvári Bence az akkugyárak és a munkásszállók érdekeit képviseli, pont úgy, mint kinevezett váci jelöltje, a munkásszállós Imre Zsolt. A kormánypárti képviselő most egy 5,9 milliárdos fejlesztést jelentett be – egészen pontosan egy 3500 négyzetméteres akkuipari képzéseket kiszolgáló tanműhely kialakítását. (Ugye , ennyiből sportcsarnokot építtetett volna legutóbb…). Az MTI-közlemény alapján tehát a Váci Szakképzési Centrumban képeztetnék a gödi Samsung leendő magyar és külföldi munkavállalóit. Vagyis az állam pénze lényegében ismét a környezetszennyezéséről elhíresült Samsungra költődik. 

Rétvári Bence 2017 végén ígérte meg az új váci szakrendelő építését. Összehasonlításképp: ezt a beruházást 5,6 milliárd forintos finanszírozásból hirdette meg. Az eredmény: 2023-ban a gyógyulni vágyók fejére hullik a vakolat a ‘70-es években épült intézményben, amely azóta sem esett át értékelhető felújításon. 

Rétvári szavahihetősége nem létezik és ezt a rendelőintézet jól mutatja. Az viszont biztos, hogy a fideszes képviselő csaknem 6 milliárdos rendelőintézet bejelentése óta ugyanennyi pénzt pumpáltatott a hozzá közel álló alapítványokba, amelyek egy része a haveri propagandát tolja. Tehát sokkal előrébb tartja az önfényezését, mint a váciaknak tett ígéreteit.  

Ehhez adja az arcát a munkásszállós Imre Zsolt, aki az akkugyárak és a munkásszállók polgármesterjelöltjeként munkásszállókat engedélyeztetne, ha Vác vezetését láthatná el. Hiszen a hozzá közel álló gazdasági körnek – ahogy Rétváriénak is – ez az érdeke. Nem meglepő, hogy Imre már korábban is menekülteket hozatott volna Vácra és csak az akkori városvezetés miatt nem tudta megtenni. Imre Zsolt az újbudai Rétvári Bencével együtt nem a váciak, hanem a munkásszállók és a miniszterelnök barátjának tízmilliárdos megrendeléseket adó akkugyárak érdekeit képviselik. Amelyek aztán 88 tonna magzatkárosító anyagot tolnak ki a levegőbe, amit a váciak is szagolhatnak, és ami gyermekeink egészségére ki tudja még milyen káros hatással lehet a jövőben.