Hosszas erőlködés után végre sikerült kiválasztania a váci Fidesznek és a KDNP-nek azt a polgármesterjelöltet, akit a legkevésbé tartanak alkalmatlannak jelenlegi garnitúrájukból. A verseny erős volt, mert Szabó Csaba és Szádoczki Imre vagy éppen a lakosságnak a bebukott rendelőintézetről levélben hazudozó Rétvári Bence magasra tette a lécet – tehát a váci kormánypártok tele vannak alkalmatlanabbnál alkalmatlanabb politikusokkal. Azt, hogy a munkásszállók, az olcsó ázsiai munkaerő és az akkumulátorgyárak érdekét képviselik folyamatosan a váci lakossággal szemben, csak azért nem válogattuk be Imre Zsolt kóklerkedései közé, mert azokat a Fidesz-KDNP egységesen képviseli a váciakkal szemben.  

A munkásszállós Imre Zsolt lassan három évtizedes politikai karrierje során nem tud túl sok mindent felmutatni, politikai szerencsétlenkedésből viszont hosszú a lista. Annyira, hogy csak nehezen lehetett öt eleműre szűkíteni az alábbi listát, amelyben a pedofília támogatását relativizáló politikus legnagyobb baklövéseit mutatjuk be. 

Néveri-ügy: Imre hallgat a lakóparkos csalásról, amely a Fideszhez köthető 

Az ország egyik legnagyobb lakóparkbotrányában érintett ügyvéddel a botrány kirobbanása után is örömmel lépett szövetségre Imre Zsolt a hatalom megszerzésének érdekében. A többször bukott politikus azzal a Néveri Istvánnal is összeállt, aki letagadta, hogy megbízóinak adta el azt a telket, amelyre aztán meg nem épülő lakások ígéretével tízmilliókat szedtek be a Néveri által fogalmazott és ellenjegyzett szerződések alapján. Ameddig a munkásszállós Imre Zsolt a városvezetést ingatlanügynökségnek nevezve támadja, szövetségre lép azzal, akinek a megbízója 121 embert károsított meg 300 millió forinttal. És az egész ügyben meg sem mukkan. 

Imre Zsolt kétévtizedes kampánytémája 

A karrierjét országgyűlési képviselőként kezdő Imre Zsolt a váci Duna-híd témáját többször is bedobta a különböző választások előtt az elmúlt két évtizedben. Komolyságát maga Szádoczki Imre váci Fidesz-elnök cáfolta meg, aki bevallotta, hogy amióta a közéletben tartja Imre a témát, érdemi munkavégzés nem történt a híddal kapcsolatban. Csak 2021-től, amikor kiderült, hogy az Imre által évtizedekig hangoztatott nyomvonalon nem lehet megépíteni. 

Megrázta a lakossági pofonfát Imre Zsolt, a kommentelők adták a másikat 

Viccesnek gondolta a munkásszállós Imre Zsolt, hogy ha azon gúnyolódik, hogy az állami közművek botrányos állapota miatt csúszó deákvári útfelújítás nem készül el időben. Szabó Csaba Vác Online-tulajdonossal ki is állt pózolni és vicceskedni, majd közzé is tették az erről készült képet. A váciak arra emlékeztették őket, hogy a Fidesz-KDNP 2010 és 2019 közötti városvezetése alatt simán felújíthatták volna az útszakaszt, ehelyett részegen fetrengtek parkolóban, sörözés közben beszélték meg a város ügyeit és luxusrepülőzésre költötték a város pénzét. Kiröhögték Imrééket, akik a kommentelők szerint így legalább láthattak útfelújítást, mert ha a Fidesz maradt volna hatalmon, akkor a 2010 és 2019 között megszokotthoz hasonlóan nem történt volna semmi. 

Egy közlemény értelmezése is nehézséget okoz Imre számára 

A többször is megbukott politikus az árvízi védekezés egyik felelőseként képtelen volt egy, a Magyar Távirati Iroda által kiadott közleményt értelmezni. Imre a Dunakeszi Járási Hivatal vezetőjeként a Dunakeszi Védelmi Bizottság elnöke. Ez a szervezet felel a dunai árvíz idején a Sződligettől Budapestig zajló védekezésért is. A váci polgármesteri székre ácsingózó levitézlett országgyűlési képviselő augusztusban rekordközeli vízállást vizionált közösségi oldalán az MTI-re hivatkozva. Ez ugye azt jelentette volna Vácnál, hogy a 804 centiméteres valaha mért legmagasabb vízállásra számított. Csakhogy a közzétett vízügyi főigazgatósági tájékoztatás szerint a rekordközeli vízállás hazánk kis és közepes vízfolyásain volt várható, ezek közé viszont nem tartozik a Duna. Úgy tűnik, vagy a szövegértelmezéssel áll hadilábon, vagy azt sem tudja, hogy a Duna nem kis vagy közepes, hanem nagy folyónak számít. A Duna akkor egyébként 327 centiméter környékén tetőzött.  

Ázsiai vendégmunkások, muszlim migránsok – Imrének mindegy, csak jöjjenek a külföldiek 

Imre Zsolték munkásszállókkal engednék telerakni Vácot, hogy a Samsung érdekeinek megfelelően olcsó ázsiai munkaerővel helyettesítsék a magyarokat. Imrének nem ez az első ilyen esete, hogy migránsokat hozatna Vácra. Korábban 500 menedékkérőt telepített volna a deákvári laktanya területére, és most azért támadja a jelenlegi vezetést, mert ők migránsok helyett fejlesztéseket vittek oda.