Megint bagatellizálja és még mindig nem hajlandó elítélni azt a váci Fidesz és KDNP szervezete – köztük Imre Zsolt polgármesterjelölt -, hogy az azóta lemondott fideszes köztársasági elnök szabadon engedte a tíz gyermeket szexre kényszerítő pedofil bűntársát. Sokak szerint azért nem ítélik el, mert egyetértenek vele. 

Terelnek. Most éppen egy olyan váci képviselő 20 évvel ezelőtti fénymásolt fecnijeit vették elő, amelyet nem is ő írt. Egy tizenévesen elkövetett munkahelyi hülyéskedés, amelyben a Vác Online egyik szerzője is részt vett egy olyan írással, amelyet Szabó Csaba Fidelitas-elnök lapja vállalhatatlan zsidózásnak minősített.  

A kormánypártiakon kívül mindenki a helyén kezeli az ügyet, ám a helyi fideszesek szerint ez egyenlő azzal, ha valaki egy pedofil bűncselekményben vesz részt. Ugyanolyan súlyú cselekedet szerintük a kettő, hiszen így bagetellizálhatják a fideszes pedofíliát és a bukott fideszes államfő kegyelmi mosolyát. Mit nekik, hogy csak azért járt a pedofillobbistának a kegyelem, mert jóban van a Fidesszel. Többek között azzal, a kegyelemért lobbizó Balog Zoltánnal, aki Rétvári Bence főnöke volt – azaz: Rétvári egy pedofilsimogatót szolgált ki éveken keresztül, most mégsem határolódott el. Erről miért nem ír a Vác Online és a Fidesz-KDNP? Igaz lehet, amit Vácon sokan állítanak, hogy azért hallgatnak, mert egyetértenek a kegyelem megadásával? 

Ha a váci Fidesz és KDNP szerint a két ügy hasonlóan durva, akkor válaszolják meg maguknak a kérdést: mitől ijednének meg jobban? Ha gyermekeik véletlenül egy húszéves obszcén fénymásolt lapot olvasgatnának, vagy annak, ha egyszer találkoznának a társaik által szabadon engedett, enyhén büntetett pedofilokkal? Józan gondolkodású embernek nem kell feltenni ezt kérdést, de a váci Fidesz-KDNP-nek úgy tűnik, hogy igen.