Kétség nem férhet ahhoz, hogy az újságírósdit játszó váci fideszesek hatalomra jutásuk esetén pártérdekeket, vagy épp a Samsung-féle nagytőke érdekeit szolgálnák ki. Munkásszállós Imre Zsolttal az élükön, aki polgármestersége esetén azonnal zöld utat adhatna a városszerte tervezett 2-3 munkásszállónak. 

Egy fotó többet mondhat ezer szónál és a fenti kép esetében ez hatványozottan igaz. A Megafon ugye egy közpénzmilliárdokból fenntartott Facebook-tanoda kormánypárti politikusok és „véleményvezérek” számára. Nos, úgy tűnik, hogy a váci fideszesek már a látszatra sem adnak, annyira szeretnék már ismét a maguk zsebében tudni a váciak pénzét. 

A képen legelől áll Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke, mögötte pedig Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke, a Vác Online tulajdonosa. 

Nem kell sokat keresgélni és rögvest Szádoczki mögött felismerhetjük a nagymarosi hírhamisító Hujbert Istvánt, aki a Vác Online „újságírójaként” többszörös pervesztes főszerkesztő volt. Őt váltotta Saliga Zsófia, aki a kép jobb szélén, a fideszes politikus Pető Csilla mögött áll. Ők fogják közre Huszák-Nemes Zsuzsannát. 

Huszák annak a 0627.hu-nak a főszerkesztője, amely a Dunakanyar Médiáért Alapítványon keresztül 60 millió forintnyi Samsung-pénzből működik, és a sok tíztonnányi magzatkárosító szert a levegőbe küldő multi hirdetési pénzéből él. A váciak elől több, súlyos, a gyár körüli visszaélésgyanús ügyet és szennyezést elhallgatnak. Huszák nem mellesleg annak a letkési polgármesternek a felesége, aki a falu számára aszfaltozásra adott 18 millióból felesége akkori, csalással gyanúsított főnökének építtetett utat. 

Érdemes épp ezért fenntartással kezelni minden hírt, de még a programajánlókat is, ha azok a 0627.hu-n, vagy a Vác Online-on jelennek meg. Tudható, hogy kiknek a zsebéből lógnak ki és azt is lehet tudni, hogy az a bagázs 2010-2019 között már egyszer bebizonyította, hogy alkalmatlan Vác vezetésére. A közpénzt viszont szeretik, ezért 2024-től folytatnák ott, ahol annak idején a váci választóknak köszönhetően kénytelenek voltak abbahagyni.