Hiába kezdődött volna a Budapest Környéki Törvényszéken annak a férfinak az ügye, aki 2022 októberében a Csányi László körúton található egyik dohánybolt előtt megölt egy embert az ügy elsőrendű vádlottja ugyanis most megszökött. Az akkor 23 éves férfi társával együtt elkötött egy járó motorú autót, majd annak tulajdonosát elütötte, aki belehalt a sérüléseibe. 

A férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat. A tárgyalást azonban nem várta meg, lelépett a bűnügyi felügyelete alól – ezért hétfőn körözést adott ki ellene a Váci Rendőrkapitányság.  

A bűnügyi felügyeletet ellátó rendőrséget Pintér Sándor belügyminiszter helyetteseként az a Rétvári Bence is felügyeli, aki politikai karrierje alatt számos, rábízott területhez alkalmatlannak bizonyult. A Fidesz-KDNP-s politikus miniszterhelyettesként felelt az oktatásért és az egészségügyért. A térségben ebből legfeljebb annyi látszódhatott, hogy megígért hat éve egy máig el sem kezdett új váci szakrendelőt, valamint felügyeletével sikerült egy olyan tankerületi vezetőt kinevezni, aki a gyanú szerint saját részére kért kenőpénzt a szervezettel szerződésben álló vállalkozóktól.