Hazugságba keveredett a 60 milliónyi Samsung-pénzből működő 0627.hu a kormánypárti Pető Csilla nyilatkozata miatt. A fideszes híroldal kritika nélkül leközölte a képviselő nyilatkozatát, és hozzáírták, hogy háromszoros áron adtak ki önkormányzati bérlakást egy pályakezdő katasztrófavédelmisnek, mint korábban egy önkormányzati dolgozónak. Csakhogy az egész egy hazugság volt, és ezt kénytelenek voltak beismerni – ugyanis a fiatalnak pont annyiért adták az ingatlant, mint a korábbi bérlőnek. 

Az újságírók és a propagandisták között annyi a különbség, hogy ameddig előbbi megfelelő kritikával kezel minden megnyilatkozást, addig utóbbi azokat kritika nélkül, szolgalelkűen leközli. A propagandisták jól teljesítettek, kérdések nélkül le is hozták kenyéradó pártjuk emberének hazugságát, ennek eredménye a mostani helyreigazítás. 

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy a 0627.hu és a Vác Online a munkásszállók és az akkugyárak érdekét képviseli a váciak helyett, ahogy pénzelőjük, a Fidesz-rendszer is. A kormánypártnak az az érdeke, hogy milliárdokat szedjen ki a Samsung-beruházásokból – például a 0627.hu fenntartójának adott tízmilliókon, vagy több tízmilliárdos megrendeléseken keresztül –, ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök strómanja, Mészáros Lőrinc teszi.