Nincs kiírva semmiféle pályázat, ami a munkálatok elvégzésére irányul a váci szakrendelő felújításával kapcsolatban. Gyakorlatilag ezt mondta Rétvári Bence az ESTV riporterének kérdésére, aki munkásszállós Imre Zsolt és a fidelitasos Szabó Csaba által emlegetett pályázatról érdeklődött.  

„Társadalmi vitán van most ez a konstrukció, ezután tud végleges konstrukcióvá válni, és majd az Országos Kórházi Főigazgatóság tehát, a kórházaknak az országos fenntartó szerve az, aki ezt a pályázatot be tudja nyújtani a következő hetekben, hónapokban.” 

Hasonló a társadalmi vita már tavaly is zajlott, nem sietik el. Hiába ígértek 2018-ban, 2019-ben és 2022-ben is új épületet, jelenleg – ha egyáltalán megújul a váci szakrendelő – csak a nyílászárók cseréje és a helyiségek tatarozása van tervben a nagyot ígérő Rétvárinál, aki miniszterhelyettesként az egészségügyért is felel. 

Ez, a szakrendelővel kapcsolatos fideszes tragikomédia méltatlan a váci betegekhez és a járóbeteg-ellátó dolgozóihoz is. Arra viszont kifejezetten jó, hogy elterelje a figyelmet arról: Imre Zsolték több munkásszállót terveznek Vácra megválasztásuk után, hogy külföldi munkások ezreit szállásolják el a saját bevallásuk szerint is zsúfolt városban. Nekik a pénz az első, Vác csak sokadlagos, és ezt egyebek mellett a szakrendelő állapota is jól mutatja.