Hangfelvételen vall a Fidesz maffiaszerű működéséről Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter. A kormánypártok „őszödi beszéde” annyival súlyosabb 2006-os társánál, hogy minimum egy kormánytag által elkövetett bűncselekményről beszél Varga. A pedofilügybe belebukott politikus ugyanis arról beszél, hogy: 
 

  • Rogán Antal propagandaminiszter közbenjárására befolyásolták a Schadl-ügy nyomozati iratait, olyan részeket eltűntetve, amely a korrupciós ügyben levő érintettségükre utal; 
  • Völner Pált, Varga Judit korábbi korrupcióba belebukott miniszterhelyettesét előre figyelmeztették az Orbán Viktor hivatalának is helyt adó Karmelita kolostorban az ellene zajló nyomozásról; 
  • Polt Péter legfőbb ügyész nem független. 

Varga Judit szavai alapján Magyarország inkább hasonlít egy banánköztársaságra, ahol a kormánytagok maffiamódszerekkel és ügyészi segítséggel tömhetik degeszre zsebeiket adóforintokból. 

A fideszes média természetesen nem foglalkozik az exminiszter által elmondottakkal, helyette azzal próbálja meg elvonni a figyelmet, hogy Varga Juditot exházasságának vélt vagy valós cirkuszairól beszélteti.  

Különösen nevetséges a Rétvári Bence csapatához tartozó 0627.hu és a Vác Online nevű, többszörös pervesztes propagandaoldal, amely minden városházi mozzanat mögé korrupciót hallucinál, azonban arról nem számolnak be, hogy egy fideszes exminiszter tárcavezetősége idején milyen bűncselekmények kormányzati elkövetéséről tudott. Az említett oldalakat a bűnöző kormány szolgálatában működtetik, munkatársaik és tulajdonosaik az ők pártját fogják. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a hangfelvételnek milyen következményei lesznek, hiszen ugyan az ügyészség ezt cáfolta, de Varga Judit szavai alapján Rogán Antalék bármikor belenyúlhatnak iratokba, amelyek alapján a fideszes Polt Péter vezette ügyészség aztán vádat emelne.