Ahogy azt a fideszes propagandistákat leszámítva minden kisebb-nagyobb médium megírta, Varga Judit volt igazságügyi minisztertől kikerült egy olyan hangfelvétel, amelyen egy kormánytag, illetve tisztviselők által elkövetett bűncselekményekről beszél. 

A pedofilbotrányba belebukott exminiszter volt férje szerint most Rogán Antal utasítására játssza a mártírt és előadja a bántalmazott nő szerepét. A Hajdú Péter-féle bulvárműsorba is bement egy sort panaszkodni, igaz arról nem beszélt, hogy milyen más bűncselekményekről volt tudomása még fideszes miniszterként. 

Arra több dolog is utal, hogy Varga érdekesen tálalja a sztorikat, hogy mentse a saját és fideszes gazdái bőrét. Van, aki az anyját adná el öt forintért, van, aki a családját. Varga úgy tűnik utóbbit kezdte el kiárusítani: 2021-ben például még arról beszélt, hogy a családi ügyek szentek és a gyermekeik védelmében nem fog semmilyen magánéleti dologról beszélni. Úgy tűnik, hogy vannak dolgok, amelyek számára többet érnek a saját szavainál és a családnál. 

Korábban még pont Vácon, Rétvári Bencének beszélt arról, hogy igazságügyi miniszterként büszke az áldozatsegítő országos hálózat kiépítésére. Erről a bukott pereiről  elhíresült Vác Online számolt be, amely írt azon szavairól is, hogy a liberálisokkal szemben ők valóban segítenek a kapcsolati erőszaknak vagy más abúzusnak kitetteken.  

A fideszes kormány bukott egykori prominens minisztere meg végig haknizza azzal a fideszes médiát, hogy ő egy bántalmazó kapcsolatban volt, mindezt természetesen csak azután, hogy lebukott a hangfelvétellel. Nem tudni, hogy mennyire vette komolyan az abúzusnak kitettek segítését, de az biztos, hogy része volt a 10 gyermek megerőszakolásának eltussolásában segédkező K. Endre elnöki kegyelméhez is. És az a kérdés is felvetődhet, hogy mennyire lehet működőképes egy olyan áldozatsegítő országos rendszer, ahol a testőri védelem alatt álló minisztert is bántalmazzák, mégsincs semmilyen következménye?