A 2010 és 2019 közötti fideszes korszak egyik emblematikus figuráját indítják a kormánypártok a Burgundiát is magába foglaló belvárosi 3-as körzetben. Vigh Mihály az az igazi zsoldos, aki mindenhez (is) ért – a szakmai felkészültség ugyan nem predesztinálná őt korábbi pozícióira, de a kormánypárti elkötelezettség igen. 

Ennek megfelelően lehetett 2013-ig főszervezője a váci vigalomnak. Alaposan megfizették: már a Fördős-évek elején is havi 600 ezer forintot kapott ügyvezetőként, ami most majdnem egy 1,2 millió forintos fizetésnek felelne meg. Arra viszont alkalmatlan volt, hogy a 2012-es nagy vihar idején időben leállítsa a rendezvényt. Az, hogy nem történt tragédia, nem rajta múlt: szerencsére volt, aki megtette helyette.  

Persze az ügyvezetői szék és a busás honorárium nem lehetett véletlen, hiszen 2010-ben Vigh Mihály pont Fördős Attila csapatában indult jelöltként Deákváron. Azóta úgy tűnik, már nem Deákvár a szíve csücske, mostanság a Belváros dolgaihoz értőnek gondolja magát. 

Vigh volt Váci Hírnök főszerkesztő is (szintén Fördős Attila alatt), de abban sem volt köszönet. Volt olyan lapszám (ha egyáltalán megjelent időben), amelyben az akkor még csak 16 oldalas önkormányzati lapban 120 hibát számoltak össze! Mindezt 11 fős szerkesztőséggel. A Vácért Lokálpatrióta Egyesület 2012-ben nem csak Vigh harmatgyenge munkájáról írt, hanem arról is, hogy irányításával sikerült elintézni: az önkormányzat többet bukjon a lap kiadásán, mint korábban. 

Vigh ott folytatná, ahol abbahagyta. Na, nem a Váci Hírnök főszerkesztését, hanem a harmatgyenge munkáját. Ennek előjele, hogy csak féligazságokkal terel, de nem tiltakozik a váci híd forgalmának az általa képviselni kívánt Belvárosra való ráengedése ellen, valamint nem lép fel érdemben Imre Zsolt és a fideszes vállalkozók munkásszállós tervei ellen, amelynek a körzetében található Karacs kollégium egykori épülete is része lenne. Vigh Mihály anno csak a Váci Hírnököt rakta tele hibával, most a Belvárost veszélyeztetné külföldi – részben muszlim – vendégmunkásokkal. Más programja nincs.