Megyéről megyére vándorol a Fidesz deákvári önkormányzati képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján. A viszonylag ismeretlen, az önkormányzati dolgozók elleni folyamatos támadásokkal és áskálódással hírhedté vált Kelemen-Kárpáti Katát indítja a Fidesz abban a körzetben, ahol párttársa, Pető Csilla kétszer már sikertelenül próbálkozott. 

Kelemen-Kárpáti 2019-ben még Nógrád megye névadó települését vezette volna. Legalábbis erre utal, hogy akkor elindult a polgármester-választáson – igaz a négy jelölt közül utolsóként sikerült végeznie. Akkor még nem bújt Rétvári Bence háta mögé, hiszen egy Fidesz-KDNP-s jelölttel szemben indult el. 

Most viszont felkarolták a váci kormánypártok, látva, hogy mennyire szorgalmasan vegzálja az önkormányzati dolgozókat. Imre Zsoltnak és csapatának ugyanis mindegy lehet, hogy milyen kötődése van, illetve nincs a jelölteknek Váchoz, ameddig a testületbe kerülve támogathatják a fideszes gazdasági körök által tervezett munkásszálló-építéseket. Többek közt Deákváron is. A volt laktanya – amelybe Imre Zsolt korábban menekülttábort álmodott meg – alkalmas lehet számukra.