Kirívóan sok hiányzása volt Imre Zsoltnak legutóbbi önkormányzati ciklusában, amikor a Fidesz-MDF listájáról tagja volt a váci képviselő-testületnek. Azt a Naszály újság 2006-ban írta meg, hogy Imre Zsolt már a ciklus első évében is sokat hiányzott. A Fidesz jelenlegi polgármesterjelöltje akkor még országgyűlési képviselő volt, akárcsak a polgármester Bóth János. Igaz, Bóth még a polgármesterséget is abszolválni tudta jelentős számú hiányzás nélkül a parlamenti képviselőség mellett. 

Imre Zsolt 2004 januárjától számítva 24 képviselő-testületi ülés közül mindössze 5 alkalommal volt végig jelen, tízszer pedig meg sem jelent. A közmeghallgatások közül ebben az időszakban egyre sem ment el, azaz a Deákvárra menekülttábort álmodó politikust nem érdekelte a váciak véleménye. 

A városi döntéseket előkészítő helyi bizottságokban is hasonló „szorgalommal” vett részt a Fidesz mostani polgármesterjelöltje: 2005 januárja és novembere között megtartott 11 tanácskozás közül csak kettőn volt ott. A hiányzásra nem lehetett indok az, hogy Imre országgyűlési képviselő is volt, mert a bizottsági ülések csütörtökönként voltak, ezeken a napokon sem az Országgyűlés, sem pedig a parlamenti bizottságok nem üléseztek. A lap szerint épp azért tették a bizottsági üléseket csütörtökre, hogy a polgármester mellett Imre is ott tudjon lenni. 

A tiszteletdíjat természetesen az indokolatlan váci hiányzásai ellenére is felvette Imre Zsolt, aki 127 ezer forintot kaszált havonta a be nem járása ellenére. Ez mai értéken 275 ezer forint lenne.