Ha megválasztják képviselőnek és Munkásszállós Imre Zsoltot polgármesternek, akkor Turi Balázs könnyen megúszhatja az önkormányzat felé fennálló kötelezettségét. A Dunatours ügyvezetője még 2021-ben vette bérbe a várostól a főtéren található egykori Pikmajer (korábban Keravill) üzletet.  

Akkor azt vállalta, hogy felújítja az épületet. Akinek az elmúlt időszakban volt dolga a váci főtéren, az láthatja, hogy Turinak három év sem volt elég a vállalás teljesítéséhez. Gyakorlatilag az övé a főtér leglerohadtabb állapotú bérleménye. 

Ez egyrészt azt mutatja, hogy így érdemes elhinni egy fideszes ígéretét – például akkor, amikor letagadja, hogy munkásszállókat építenének városszerte és a Duna-híd forgalmát rávezetnék a belvárosra. 

Másrészt magyarázatot adhat arra, hogy miért akar képviselő lenni olyan emberek oldalán, mint Szádoczki „egyszerűen senkik vagytok” Imre vagy Szabó „200 milliós” Csaba. Ha a Fidesz hatalomra jut Vácon, akkor nem csak az a semmittevés folytatódhat, amit 2010 és 2019 között csináltak, de akkor Turinak minden ajtó nyitva lesz ahhoz, hogy a szerződést módosíthassák, mégse kelljen teljesítenie a városnak tett szerződéses ígéretét.