Érdemi konkrétum mindeddig nem hangzott el nagy nyilvánosság előtt a Fidesz-KDNP munkásszállós jelöltjeitől a kampány során azzal kapcsolatban, hogy hogyan vezetnék a várost. Azt egyszer már (Fördős Attila vezetésével) 2010 és 2019 között bebizonyították, hogy városvezetésre alkalmatlanok, 2019-2024 között pedig helyi ellenzékben azt, hogy kritizálni még a jó dolgokat is tudják, ha főnökeik érdeke azt kívánja.  

A galamberegető Munkásszállós Imre Zsolt ezért kampányolhat központból diktált üzenettel, de azt mindeddig nem magyarázta el, hogy Vácot ez hogy érintené. Háború van Vácon, csak nem tudunk róla? Nyilván nincs ilyenről szó és Imre Zsolt a munkásszálló-építtetéssel kapcsolatos terveit, na meg az alkalmatlanságát leplezi azzal, hogy városi ügyek helyett azt szajkózza, amit a főnökei. 

Ahhoz rendkívül tájékozatlannak és megvezethetőnek kell lenni, hogy valaki elhiggye azt, hogy küszöbön a harmadik világháború. 2022-ben is ezzel kampányolt Orbán Viktor. Azóta pedig nem azért nem tört ki, mert Magyarországon a Fidesz van, hanem azért, mert senki – így egyik nagyhatalom sem – szeretné. Ahhoz pedig egyenesen korlátoltnak kell lenni, hogy valaki azt gondolja, hogy Orbán Viktor egy jól sikerült EP-választással és Imre Zsolt polgármesteri székével bármiről dönthet a saját családjának további vagyonosításán és a magyar gazdaság tovább züllesztésén kívül. 

Az erős Fidesz-felhatalmazás valójában egy valamire lesz jó Vácon: gyorsan elkészülhetnek majd a Vácra tervezett, Fidesz-körök által megálmodott munkásszállók a Samsung külföldi vendégmunkásainak, és a Belvárosba vezethetik a Duna-híd forgalmát.