Nyolc millió forintot kapott Imre Zsolt parlamenti képviselősége idején a Miniszterelnöki Hivatalból a munkásszállós polgármesterjelölt későbbi feleségének bt.-je. Kiss Edit vállalkozása annak idején úgy nyert milliókat, hogy a cégbejegyzési végzést nem is csatolta az ajánlathoz – azért nem, mert a cégét csak a pályázat leadása után egy héttel jegyezték be. 

Ami még ennél is durvább, hogy úgy tűnik, Imréék társasága előfutára volt annak a gyakorlatnak, amellyel Tiborcz István miniszterelnöki vő milliárdossá tette magát fideszes segítséggel. Az Elios nevű cégen keresztül a fideszes városvezetéssel együtt Vácot is megkárosították, miközben Orbán Ráhel férjéből az ország egyik leggazdagabb embere lett. A pályázatoknál ugyanazt a módszert használták, mint korábban Imre Zsolt képviselősége alatt Kiss Editék – az sem elképzelhetetlen, hogy tőlük lesték el a közpénzszivattyús trükköt. 

A Fidesz mai polgármesterjelöltjének párja, az akkor 24 éves, friss diplomás Kiss Edit – az indokolás szerint – komoly kutatói gyakorlatra hivatkozva kapta meg a munkát a cégén keresztül. Ezen megbízást a Fidesz kormány látszólag pályáztatta, azonban a meghívott három cég – köztük az Imréhez köthető – beadott anyaga közel betűről-betűre egyforma volt. A közfelháborodást kiváltó ügyben Imre Zsolt a szóvivőjén keresztül akkor csak annyit közölt, hogy nem nyilatkozik. Az Elios-ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatalának vizsgálata is hasonló módszereket tárt fel Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető beruházásoknál, Vácon is azt, hogy egy személy készítette mindhárom pályázatos ajánlatot. De, az unió hatósága már azt is meg tudta állapítani, hogy a különböző pályázatokat ugyanazon számítógépen írták. 

Imre Zsolt párja ráadásul – miután az ő cége már elnyerte a nagy lóvét – az egyik „versenytárs” 11 milliós állami megbízásánál már a pályázatot elbíráló tanács egyik tagjaként lépett fel. Épp ezért különös, hogy pont Imre Zsolték vádolják urambátyám világgal azokat a jelenlegi váci városvezetőket, akiknél ilyen esetek egyáltalán nem állnak fenn.  

Az ország talán nekik köszönheti Tiborcz Istvánék módszerét, mely tudjuk, hogy az uniós pénzek szétrablásához vezetett. Nem kérdés, hogy a Fideszben azóta meghonosodott minta alapján Imre Zsolték ugyanúgy lerabolnák Vácot, ahogy ezt tették annak idején a kamugyanús, de jogszabályilag bevédett pályázatokkal az állami források kapcsán. Természetesen a munkásszálló építések mellett, hiszen azt már Mészáros Lőrinc óta tudjuk, hogy a fideszesek minden közpénzfillérért képesek lehajolni, a Samsung pedig hatalmas pénzeket fizet a külföldi vendégmunkásaik elszállásolásáért.