“Nem tudunk semmit, és mi már ítélkezünk. Rasszisták vagyunk.” Ezt mondta Imre Zsolt váci fideszes képviselőtársa akkor, amikor a város baloldali vezetése a lakókkal összefogva nem hagyta, hogy olyan menekültszállót hozzanak Vácra Imréék, amiből ki-be járkálhattak volna a nagyrészt muszlim befogadottak. 

A váci Fidesz tehát lerasszistázta azokat a váciakat, akik elutasították, hogy tömegesen hozzanak be külföldieket a városba. Nagy valószínűséggel ugyanezt gondolhatják most Imre Zsolték, amiért a lakosság ellenkezik a Fidesz munkásszállós tervei ellen. Ismét tömegesen hoznának be – részben muszlim – külföldieket, mégpedig a magyarok munkáját elvevő, a magyarok fizetését alacsonyan tartó vendégmunkásokat.  

Imre Zsolt és csapata a Samsung és a Fidesz pártközpontjának közös megrendelésére engedne szabad utat a munkásszálló-építéseknek Vác-szerte. A Samsung a tervezett gyárbővítéséhez már toborozza az ázsiai munkásokat, Orbán Viktor holdudvara pedig ebből a bizniszből is ugyanúgy milliárdos megrendelésekhez és haszonhoz juthat, mint a Samsung-szennyvíz Vácra vezetéséből – amit Mészáros Lőrinc stróman cége végezhetett el. A munkásokat azért Vácon szállásolná el a Fidesz és a koreai multi, mert a gyárt körbevevő települések már megteltek. Egyes hírek szerint több mint kétezer vendégmunkás költözhet Vácra már 2025-től, ha a Fidesz megnyeri az önkormányzati választást.  

Az, hogy a Fidesz és a Samsung között szoros kapcsolat van, nem csak a multinak juttatott tízmilliárdos állami támogatás és Mészáros Lőrinc 30 milliárdos megbízása mutatja. A Samsung pénzéből működtetik Rétvári Bencéék 0627.hu nevű propagandaoldalát, de a gyár 20 milliójából kampányolhat Dunakeszi fideszes polgármestere is.