Sok választó hajlamos a felejtésre, amennyiben politikai bűnökről van szó, éppen ezért nem lehet elégszer emlékeztetni arra a választókat, hogy mennyire trehány, hanyag módon vezette Vácot Imre Zsolt pártja, a Fidesz akkor, amikor lehetősége volt rá. 

Négy és fél éves az a hangfelvétel, amely lerántotta a leplet a váci fideszesek alkalmatlanságáról. A felvétel most azért különösen aktuális, mert azt mutatja, hogy milyen stílusban vezetnék Imre Zsolték Vácot, milyen káromkodások közepette döntenének a munkásszállók engedélyezéséről.  

Az Alfahírhez eljuttatott hangfelvételek alapján több olyan dolgot sem gondoltak komolyan az újrainduló fideszesek, amelyről a nyilvánosság előtt mást mondanak. Elismerték, hogy gyakorlatilag semmit sem csinálnak, semmilyen fejlesztés nincs és rosszul gazdálkodnak és azt sem tudják, hogy mit akarnak.  

A felvételeken szinte kötőszóként használják a fideszesek az alpári káromkodásokat, miközben elismerik, hogy a hasonló városokhoz képest elég rosszul teljesítenek.  

A hanganyagon a Fidesz polgármestere csak Tibinek hívja és kioktató hangnemben alázza meg képviselőtársai előtt az akkori fideszes alpolgármestert: 

„Tibi, te nem vagy pénzügyes, hagyjad abba az egészet, mert hülyeséget beszélsz. Nem értesz hozzá Tibi, az a baj. Nem indult mínusszal Tibi, ne vitatkozz, nem értesz hozzá és hülyeséget beszélsz, hülyeséget beszélsz, nem értesz hozzá.” 

„Mi a faszt tudunk itt csinálni b*zdmeg?” 

– hangzik el a kérdés egy másik felvételen az egyik képviselő szájából, de a megoldással hamarosan előáll Pető. A hangulatot ugyanis nemcsak a káromkodások teszik kocsmaivá, az alpolgármester 10 sört hozat. Ameddig megjön az ital, belekezdenek a várossal kapcsolatos konkrét ügyekbe. Az egyik képviselő az alpolgármester gondolatmenetét folytatva kimondja, hogy valójában hogyan gazdálkodnak a település vagyonával: 

„Visszatérve arra, amit a Tibi mondott, dugdossuk a lyukat ugye, és semmi fejlesztés nincs. Sőt, állandó megoldás nincs. Helyben állunk, érted?” 

Arról beszélnek, hogy semmit nem tudnának tenni akkor, ha a nemzetgazdasági miniszter arra kérné őket, hogy mutassák be, mit tettek azért, hogy felelős gazdálkodása legyen a városnak. 

Nem sokkal később az hangzik el, hogy az általuk összehozott több száz millió forintos hiányt adóemelésekkel vagy új adók bevezetésével tudják kezelni – de ezt már nem tehették meg, mert 2019 októberében elkergették őket. Kétség sem fér hozzá, hogy Imre Zsolt ugyanott folytatná, ahol fideszes elődei abbahagyták. A párttársai által majomnak titulált Mokánszky Zoltánnal és az akkori vezetéssel is együtt mutogató és táncoló Szádoczki „egyszerűen senkik vagytok” Imrével és a munkásszállóépítésekkel karöltve. A Fidesz mai jelöltjei közül többen jó kapcsolatot ápoltak a trágár Fideszes városvezetéssel, vagy éppen haszonélvezői voltak az általuk meghozott döntéseknek, elég csak Szabó Csabára, vagy éppen a bizottsági tag és intézményvezetővé tett Pető Csillára, illetve a hatalmas városi pénzeket Fördős Attila alatt kereső Vigh Mihályra gondolni.