Vigh Mihály főszerkesztésével – a fideszes jelölt korábbi, hírnökös munkásságához hűen – hibáktól, ferdítésektől és valótlanságoktól hemzsegő kampánykiadványt jelentetett meg ismét Köztér néven a Fidesz. Pontosabban a hozzájuk kötődő álcivil Váci Polgári Fórum, amelyet a munkásszállós Imre Zsolt vezet. 

Az hagyján, hogy nem tudják helyesen használni a magyar nyelvet és olyan egyszerű szavak leírása fog ki rajtuk, mint a “véleménynyilvánítási”, a “polgármesterjelölt” vagy épp a “döntőbírók”. A rendes munkával valószínűleg épp úgy hadilábon állnak, mint a magyar nyelvvel. De ez lenne a legkisebb gond. 

Pedofil írásokról értekezik Imre Zsolt, miközben ő terjesztett meztelen képet egy gyermekről, amihez pedofilok százai is hozzáférhettek. Mindezt amellett, hogy a máig nem volt hajlandó elítélni sem a tíz gyermek megerőszakolása miatt elítélt bicskei otthonigazgató fideszes kitüntetését, sem pedig bűntársának fideszes szabadon engedését. 

Munkásszállós Imre Zsolt még mindig tagadja a munkásszállós terveket, pedig a tények makacs dolgok. Ugyanakkor már a kampánykiadványban elkezdi a lakosság felkészítését a több ezer ázsiai vendégmunkás érkezésével kapcsolatban: 

„A munkásszállóval történő riogatás annak okán is felelőtlen és igazságtalan, hogy az Ázsiából érkezők mind erre jellemzően és az elmúlt években nem adtak okot.” 

Pedig ugye nem is olyan rég még a Fidesz riogatott az Ázsiából érkező muszlim bevándorlókkal – amikor még nem fizetett értük a Samsung. Aztán meg arról beszél – szintén konkrétumok nélkül –, hogy munkahelyeket kell teremteni Vácon. Na, de mégis kik fognak ott dolgozni, hogy ha már a Samsung is tömegével hozza be a külföldi vendégmunkásokat? A padfestésre is alkalmatlan Imre Zsolték? 

Imre Zsolt, ahogy korábban már többször is tetten érték ilyennel, úgy most is hazudik. A legnagyobb valótlanság, amit állít, hogy a Fidesz nem rémhírek terjesztésére alapozza a sikerét. Épp a kormányzat és saját pártja cáfolja meg ezt azzal, hogy a hatalom megtartása érdekében egyedüli uniós országként háborúval riogatja saját polgárait több milliárd forintért. Majd miután bedobja azt, hogy nem rémhírekkel kampányolnak, nem sokkal később azt állítja, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei a békét jelentik. Aztán meg háborúval riogat. 

Még azt a hidat is letagadja Imre Zsolt, aminek a megépítéséért egy emberöltőnyi ideje kampányol. Úgy, hogy nem is olyan rég még Váci Polgári Fórumot tartott róla. Konkrét, várossal kapcsolatos hosszú távú elképzelése nincs Imrének, aki annyit ígér, hogy megszüntetik a fantáziájukban létező szájzárrendeletet, valószínűleg a 2010-2019 közötti szintűvé teszik a város rendezettségét és elviselhetőbbé teszik azt a fizetős parkolást, amit ők vezettek be anno. Korábbi megszólalásaival ellentétben a hét éve ígérgetett új szakrendelő nincs a programban. 

Össze-vissza beszélnek, hazudnak és még gyakorlatilag azt is bevallják, hogy nincsen programjuk. Hülyeségeket bárki tud beszélni, de csak Imre Zsolték gondolják úgy, hogy ezzel érdemes is elindulni a város vezetéséért. Minden bizonnyal az adhat hatalmas önbizalmat egy ilyen fogalmatlan, szedett-vedett csapatnak, hogy a Fidesz háborús kampányának farvizén beevezve átvehetik Vác vezetését. És ezzel együtt ömölhetnek a tíz- és százmilliók a haveri fideszes vállalkozóknak a munkásszállók építésére, majd a külföldi vendégmunkások Vácra telepítésére.