Többször érték már hazugságon képviselősége alatt Imre Zsoltot, ezért gyakorlatilag nem lehet hinni neki semmilyen témakörben. Imre Zsolt az a váci fideszes polgármesterjelölt, aki az akkugyárak iránti rajongását többször is közhírré tétette és támogatná, hogy a kormánypártokkal szimpatizáló gazdasági körök munkásszállókat telepítsenek Vácra. Az akkugyártást az ország fejlődésének biztosítékaként bemutató, városvezetésre ácsingózó jelölt korábban több pert is bukott valótlan állításai miatt, de a felesége milliós állami támogatásának megmagyarázása során sem volt köszönőviszonyban a valósággal. 
 
Imre Zsolt már akkor is hazudott, amikor korábban önkormányzati képviselő volt Vácon. Ferjancsics László alpolgármesterről sikerült tipikusan fideszes sületlenségeket összehordania. Ahhoz sem volt elég karakán, hogy amikor a hazugságai miatt bocsánatkérésre kötelezte őt a bíróság, akkor ezt személyesen tegye meg – a személyi titkárát használta erre. 

Egy másik ügyben a Váci Napló egyik címlapján (és más felületeken is) 2006-ban is kénytelen volt helyreigazítást közzé tenni. Az akkor még menekültszállós Imre Zsolt ismét csak egy per hatására ismerte be, hogy hazudott Ferjancsics László akkori alpolgármesterről, Bóth János polgármesterről és Lajtai István főtanácsadóról is. A súlyosan rágalmazó, becsületsértő valótlan kijelentések miatt ebben az esetben is bocsánatot kellett kérnie. 

A megszokott fideszes szokás szerint hazugságot terjesztett a váci kórház volt főigazgatójáról is, akiről egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a váci bíróság megállapította terhére a hűtlen kezelés tényét. Ezt egy hétre rá már letagadta. A volt főigazgatót nem ítélték el hűtlen kezelésért, de ez Imre Zsoltot nem zavarta, hiszen fideszes, a fideszesek meg bármit megtesznek a hatalomért. 

Későbbi feleségének milliós kormányzati pénz bezsebeléséről sem sikerült igazat mondania. „Azt vissza kell utasítanom, hogy a feleségem többségi tulajdonosként egy cégben 8 millió forintot keresett az Orbán kormány ideje alatt” – állította egy interjúban Imre Zsolt. Aztán kiderült, hogy nagy pénzekhez juttatta a későbbi feleséget az a fideszes kormány, amelynek szavazógépeként ő a parlamentben ült. Ugyanekkor arról is hazudott, hogy az úttörő csalásgyanús pályázatban érintett Moreton Bt.-ben a későbbi felesége nem volt többségi tulajdonos – pedig az volt.  

A fideszes bűnözésről is hazudott Imre Zsolt, aki bagatellizálta a hűtlen kezelésért elítélt fideszes államtitkár, Várhegyi Attila büntetését. Imre annak idején az ES TV-nek fejtetti ki, hogy hanyag kezelésért mindössze 300 ezer forintnyi büntetést kapott Várhegyi, csakhogy őt aztán folytatólagosan elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt egy év szabadságvesztésre és 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Pest Megyei Bíróság. 

Minimális összegben sem érdemes fogadni tehát Imre Zsolt szavahihetőségére és tájékozottságára. És most az önkormányzati választás tétje nem is kicsi: ha Imre Zsolték nyernek, akkor akár 2000 külföldi vendégmunkást is Vácra engedhetnek már 2025-re. Az biztos, hogy a Fidesz az ezzel kapcsolatos híreket is hazugsággal próbálta cáfolni – le is buktak.