A minap dobálta be kampányanyagát a fideszes Turi Balázs a Földváry tér környékére. A munkásszállós csapat jelöltjének szórólapján két olyan ember is szerepel, akik őt képviselőnek ajánlják. Nos, egyikükről sem mondható el az, hogy meggyőződésből, ismeretei alapján támogatja Turit, ugyanis vagy politikai vagy anyagi érdek állhat az ajánlások mögött. 

A váci főtéri volt Pikmajer üzletet bérlő, de azt pusztulni hagyó önjelöltet az a vállalkozó ajánlja a váci választók figyelmébe, akitől nem állt távol az a személy, aki még a Fördős-éra utolsó évében az önkormányzattól vásárolta meg a Fidesz-irodát. A kormánypártiakkal jó kapcsolatban levő üzletember is jól jöhet a Fidesznek, bizonyára a tömeges váci munkásszálló-építéseknek lesznek helyi haszonélvező is.  

A másik ajánlóért egyenesen Csörögig kellett rohannia Turinak. A Váctól elvett pénzen is fejlődő település fideszes polgármestere ajánlja jó szívvel a Föci térieknek elvtársát. Nem lehet mellékes az a tény, hogy a Szabó Csabával luxuséttermező Szorcsik József jól tudja: a Fidesz váci hatalomra kerülése az ő csörögi hatalmát is erősítheti. 

Amennyiben a Fideszt megválasztják és munkásszállókat építenek Vácra, a várostól még több szolidaritási adót szedhetnek be. Ez az a kormányzati sarc, amely már több mint kétmilliárd forinttal rövidítette meg a váci adófizetőket, hogy abból helyi útfejlesztések helyett olyan települések kapjanak pénzt, mint az a Csörög, amelyet Turi Balázs ajánlója vezet. 

Turi egyetért a kormányzati elvonásokkal, erre utal egyrészt az, hogy nem szólalt fel ellenük, és volt olyan beszélgetés, ahol kifejezetten kiállt egy olyan ember véleménye ellen, aki az elvonások miatt tiltakozott. Turi tehát nem Alsóvárost, hanem a munkásszállókat és az akkugyárakat képviselné. A Földváry lakótelep fejlesztése helyett pedig úgy tűnik, hogy inkább Csörög felemelkedésében érdekelt.