Régóta tudni lehet, hogy a váci Fidesz polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjeik a váciak helyett a nagytőke és a pártközpont oldalán állnak. Ha nyernek az önkormányzati választáson, akkor Kisvácon, a Belvárosban, Alsóvárosban, Deákváron is munkásszálló épülhet. Úgy tudjuk, hogy a fideszes gazdasági érdekkörök szemet vetettek a Máriaudvar területén található volt orosz laktanyára is, ahol szintén a Samsung több száz külföldi vendégmunkásának alakíthatnak ki munkásszállót jelentős állami támogatással. 

A munkásszállós Imre Zsolt csapatának tagja az a Niegreisz Mihály is, aki álcivilként Fidesz-közeli cégek választás előtti útszórásával kampányol. Azonban Niegreisz mindeddig nem állt ki a munkásszállók ellen, így a saját körzetében tervezhető, leendő máriaudvari szállások ügyében sem szólalt meg.  

  1. A Fidesz korábban a fejlődés akadályozásának nevezte azt, hogy a jelenlegi városvezetés nem volt partner a munkásszállók létesítésében. 
  1. A Magyar Narancsnak az egyik munkásszállót tervező fideszes váci üzletember azt mondta, hogy abban bízik a leállított terveivel kapcsolatban, hogy június 9-én majd leváltják a jelenlegi városvezetést. 
  1. A Samsung gyárat bővít, ehhez pedig külföldi vendégmunkások tömeges behozatalára van szükség. Nekik pedig lakniuk kell valahol, a multi ezért sok pénzt fizet. Göd, Dunakeszi, Sződliget megtelt, marad Vác. 
  1. Orbán Viktor – ahogy a Vácra vezetett Samsung-szennyvíz esetében is tette – nyerészkedne Mészáros Lőrincen keresztül. A váci fideszesek készséggel szolgálják ki a multit és a pártközpont akaratát. Épp ezért nem támogatták a jelenlegi vezetés munkásszállós tilalmait sem, testületen kívüli tagjaik pedig folyamatosan támadták azokat. 
  1. Tagadják azt, hogy munkásszállók épülnének, mert tudják, hogy a váciak nem szeretnének több ezer külföldi – részben muszlim – vendégmunkást Vácra. Még azt is megpróbálták behazudni a váciaknak, hogy a valósággal ellentétben nincs építőipari érdekeltségük. Pedig több is van. 

A Fidesz jelöltjének, Niegreisz Mihálynak egy szava sem volt ahhoz, hogy képviselő párttársai nem szavazták meg a munkásszálókra Vácra alkalmazandó magasabb adót. De azügyben sem szólalt meg, hogy párttársai nem szavazták meg a Vám utcába tervezett munkásszálló megakadályozását célzó helyi jogszabályt. Jól látható tehát, hogy aki Niegreiszre és a Fideszre szavaz, az a munkásszállók létesítését és a külföldiek tömeges Vácra szállásolását választja.