Több, mint egy évtizede – azaz az elkészülte óta – panaszkodnak a gyalogosok a Széchenyi utca sétáló részének burkolatára. Az egyenetlen, átgondolatlan fugázással ellátott díszburkolatban női cipők hagyják ott a sarkukat, babakocsival közlekedni szinte lehetetlen, sokan estek már el, többször súlyos sérülést szenvedve. 

Ami másnak kárt okoz, az van, akinek busás javadalmat eredményezett – ő nem más, mint munkásszállós Imre Zsolt, aki projektmenedzsere volt a felújításnak milliókat felmarkolva tevékenységéért. Ő állította azt egy sajtótájékoztatón, hogy „három éves – széles körű lakossági” egyeztetés és előkészítő munka után indul a kivitelezés. A Fidesz mai polgármesterjelöltje akkor elmondta azt is, hogy „az utcákat olyan burkolatokkal látják el, amely minőségében megfelel a mai kor követelményeinek”.   

Bár sokan keresték, ez a nyilatkozat egyértelművé teszi, hogy ki a felelős az elbaltázott burkolatért, amely oly sok vácinak okoz napi bosszúságot. A Fidesz polgármesterjelöltje, Imre Zsolt volt az, aki egymilliárdnyi közpénzből (3 éves előkészítő munkát követően) ezt adta ki a kezéből. 

A Matkovich Ilona vezette önkormányzat nem vár Imre Zsolt bocsánatkérésére: elkészíttette a sétálóutca javításának részletes terveit, a munkákra a költségvetési forrást előteremtette – úgy tudjuk, a kivitelezési pályáztatás folyamatban van. Fideszes képviselők – így Pető Csilla, aki a Belváros képviselője akar lenni – nem szavazták meg az ezt is tartalmazó városi költségvetését, helyette inkább munkásszállókat építenének.