Romániába küldené a cigányokat, zsidóbérencezik Rétvári Bence jobbkeze. Bajor Gergő megnyilvánulásait a Váci Hírlap szúrta ki, de a Rétvári Bence kampányeseményeként szolgáló Polgári esteket szervező alapítvány vezetője oldalán a mai napig elérhetők a botrányos bejegyzések.

Bajor Gergő vezeti a Dunakanyari Védegylet Alapítványt, amely tízmilliókat kapott a magyar államtól, köztük Rétvári Bence minisztériumától, hogy kampányeseményeket szervezzen az újbudai fideszes politikusnak. Bajor kormánypárti beágyazottságát jól mutatja kiemelt képünk, ahol a kormánypárti prominensekkel pózol.

Az ismerősök között Szádoczki Imre váci Fidesz-elnök és Molnár J. Péter Hír TV-s dolgozó is feltűnik.

Rétvári Bence fideszes képviselő, Szabó Csaba váci Fidelitas-elnök és Zámbó Emese Vác Online-tulajdonos azután is büszkén fényképezkedett Bajorral, hogy közösségi oldalán közzé tette, mi a véleménye a kisebbségekről. Bejegyzésében egyértelműen fogalmazott, amikor arról írt, hogy a magyarországi cigányoknak Romániában a helyük – feltehetően egy másik kisebbség mellett.

A Bajor-féle, állami tízmilliókkal kitömött alapítványnak – honlapja szerint – célja a „Dunakanyarban élők támogatása, közösségeik megerősítése.” – írja a Váci Hírlap. Az általuk szervezett váci Polgári estek rendszeres szereplője Rétvári Bence fideszes politikus és a vendégek a kormánypárti holdudvarhoz tartozó ismert emberek.

Az ügy pikantériája, hogy Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke és a váci vezetést rendszeresen lejárató Hír TV-s propagandista, Molnár J. Péter is jóban van Bajorral, Rétvári jobbkezének profilja alapján.

Korábban még tinédzserkori bejegyzéseket kért számon a Fidesz

A váci Fidesz nemrég lemondásra szólította fel Tótváradi-Nagy Bence és Fehér Zsolt váci jobbikos önkormányzati képviselőket rasszista vádakat emlegetve. Előbbit egy tinédzserkorban írt bejegyzés alapján vádolták azzal, hogy náci, utóbbit pedig egy turulmadaras póló miatt. Az állítólagos botrány épp a Rétvári minisztérium által közvetetten pénzelt Vác Online portálon jelent meg.