Nem biztos, hogy sokaknak bármit is mond Herr Spiegel neve. Ha azt is mellétesszük, hogy Spigiboyként is pörgette a lemezeket, akkor minden bizonnyal beugrik, hogy Spiegelhalter Lászlóról, Vácrátót Fidesz-KDNP-s polgármesteréről, Rétvári egyik bizalmasáról van szó.

Rétvári Bence lépten-nyomon az LMBT-propaganda miatt fejezi ki aggodalmát, de érdekes módon Spiegelhaltertől eddig nem féltette a vácrátóti lakókat – sőt, több kampányeseményen is bátran fotózkodtak együtt. Pedig dj polgármester úr nem is olyan rég még számos homoszexuális rendezvénynek volt a házigazdája, rezidens dj-je.

Amikor pénzt kapott érte Herr Spiegel művésznéven, még nem zavarta Spiegelhaltert az LMBT.

Spigiboy még a saját oldalára is töltött fel képeket egy ilyen eseményről. A fotó ugyan olyan, mintha kaputelefonnal lőtték volna, az viszont jól látszik, hogy erős többségben vannak a férfiak. A fideszes álszentség Rétvári csapatát is jól jellemzi, ahogy azt a Szájer-botrány már megmutatta az országnak.

Ezek után ki lepődne meg, hogy ha az Orbán-kormány tagjairól olyan felvételek kerülnének nyilvánosságra, amelyeken úgy tűnik, hogy nemcsak aktív támogatói, de művelői is az LMBT-„életérzésnek”. Ki tudja, hogy egy „csak férfiak” bulin kit vitt hátra a backstage-be a sztárelőadó még mielőtt magára öltötte volna a keresztény-konzervatív gúnyát. Lehet, hogy egyszer erről is beszél majd Rétvári embere.