A Dunakanyar Életérzés nevű Facebook-oldal az itt élők többségének ismerős lehet a korábban közzé tett különleges fényképekről. Mostanában egyre több Rétvári-propaganda jelenik meg az oldalon és ez nem véletlen. Úgy tudjuk, hogy a fideszes körök rengeteg pénzt fizettek az oldal korábbi tulajdonosának.

Decemberben bocsájtotta licitre a Dunakanyar Életérzés nevű Facebook-oldalt a korábbi tulajdonos. A szerkesztőséghez eljuttatott adatok alapján 2,2 millió forint körül lehetett a vételár. Ahogy a Váci Élet nevű Facebook-csoportra is lecsaptak Rétvári érdekkörei, úgy ezt az oldalt is megvásárolták és szétverték.

Ilyen ajánlatot kaptak az oldal megvásárlásával megkeresett gazdasági szereplők.

Onnan lehet tudni, hogy a Rétvári-csapathoz került az oldal, hogy a gödiek pénzén felhízlalt, a nagymarosi közpénztemetőhöz köthető 0627.hu propagandaoldal egyre több írása jelenik meg az oldalon. Ott, ahol korábban régi fotókat tettek közzé a Dunakanyar településeiről vagy jól sikerült tájképekkel szórakoztatták a közönséget.

Az újbudai Rétvári Bencének minden bizonnyal teljesen mindegy, hogy hogyan veri szét a térségben élő emberek korábban megszokott, normális párbeszédre használt fórumait, hogyha saját képviselői székéről van szó. Nem csoda, hiszen az eddigi képviselősége alatt több mint 200 millió forintot tehetett zsebre.

Először megvették a Vác Online-t, a korábban népszerű hírportált pedig Rétvári-propagandaoldallá alakították. Aztán bekebelezték a korábban számos értelmes diskurzusnak helyt adó Váci Életet, hogy ott terjesszék a hazugságaikat kamuprofiljaikkal. Most a Dunakanyar Életérzés nevű oldalt tették tönkre, ahol korábban gyönyörű képek voltak közös otthonunkról, most meg már szinte csak propaganda van. A számlát ti fizetitek, mert mindez közpénzből megy. És addig fognak nyomulni az itt élők kárára, ameddig azt nem mondjuk ennek a kicsi, de hangos és túlfizetett csapatnak, hogy állj, ne tovább!

Ezt már Inotay Gergely írta Rétváriék újabb bevásárlásával kapcsolatban Facebook-oldalán. Az Egységben Magyarországért országgyűlési képviselőjelöltje szerint elfogadhatatlan, hogy Rétvári Bence közpénzből, saját propagandistáival vereti szét a helyi közéletet, a legnagyobb online fórumokat.

*FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után törölték a propagandabejegyzéseket az oldalról. Úgy tűnik, hogy az adminisztrátorok rádöbbentek, hogy nem kíváncsi senki a politikára egy olyan oldalon, ahol az emberek nem a politika miatt vannak.

Kiemelt kép: Inotay Gergely Facebook-oldala