Az egy héttel korábbi csúfos kupakudarcot (Viborg – Váci NKSE 42-21) követően szép hazai győzelemmel engesztelte ki a váci és a magyar kézilabda szurkolókat Ottó Katalin vezetőedző együttese. A VNKSE hazai környezetben fél tucat góllal verte a gall hölgyeket: Váci NKSE – Chambray Touraine 35-29 (18-14).

A négycsapatos csoportban már korábban eldőlt, hogy a mai váci randevú két résztvevője már biztosan nem jut tovább a legjobb nyolc közé. Viszont volt tétje a 60 percnek, mert egy háromgólos vagy nagyobb váci siker esetén jó esélye lehetett a mieinknek a csoport harmadik helyére.

Úgy is indult az összecsapás, hogy a hazaiak könnyen legyűrik a megfelelő különbséggel a rivális. Ám 4-1 után jött az első hullámvölgy és fordítottak a vendégek. A folytatásban is egy túlméretezett libikókára hasonlított a találkozó: hol az egyik, hogy a másik oldalon esett zsinórban 3-4 gól.

Időnként megmosolyogtató, máskor dühítő volt a két szlovák füttymester hölgy „munkavégzése”. Leginkább összevissza sípolgattak és nem egyszer a bosnyák zsűrielnöknek kellett eligazítani őket a szabályok útvesztőjében. Az első félidő hajrájában megrázta magát a Vác és négygólos előnyt kicsikarva szusszanhatott egyet a szünetben.

A folytatásban felváltva estek a gólok, jobbára 4-6 találatos hazai fórt mutatott az eredményjelző. Nálunk Pásztor Bettina remekelt a kapuban és gólerős volt Kuczora Csenge, Helembai Fanny és Kácsor Gréta is. Ezzel együtt hamarabb és nagyobb különbséget is kiharcolhatott volna a Vác, de kimaradt pár büntet és biztos gólhelyzet.

Ám minden jó, ha jó a vége, a kelleténél is nagyobb különbséggel, a nézők vastapsa mellett zárta magabiztos sikerrel a találkozót és szerezte meg négy vereség után első győzelmét a csoportban a váci női kézilabda együttes.

Váci góldobók: Kuczora 8 (3); Helembai és Kácsor 6-6; Hámori és Schatzl 4-4; Aron és 3-3; Ballai 1.

A Váci NKSE február 20-án délután négytől a román Valcea elleni hazai meccsel zárja idei nemzetközi kupaszereplését.

Statisztika forrása: http://eurohandball.com